Remedy nog steeds geïnteresseerd in vervolg Alan Wake

Remedy nog steeds geïnteresseerd in vervolg Alan Wake

Momenteel is Remedy druk bezig met Quantum Break, een exclusieve game voor de Xbox One waarin de grenzen met de tv-series opgezocht gaan worden. Veel fans van de studio kijken dan ook uit naar deze titel die momenteel nog in geheimzinnigheid is gehuld. Echter, er is ook een grote groep mensen die graag een nieuw avontuur willen beleven met Alan Wake, de vorige game van de ontwikkelaar. Nu laat Remedy weten dat er geen concrete plannen zijn rondom dit personage, maar dat hij en zijn game totaal niet vergeten zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=auw3_z9EyRg

Creative director en lead writer Sam Lake heeft tijdens een interview laten weten dat de ontwikkelaar steeds op zoek is naar nieuwe mogelijkheden om Alan Wake terug te laten keren. Ze willen echter wel dat de reden om het personage terug te halen een goede moet zijn, de game moet de franchise eer aan doen. Dat is volgens Lake makkelijker gezegd dan gedaan.

Bij Remedy houden we van Wake, we zoeken steeds naar manieren om hem terug te halen en we praten over mogelijkheden die dat met zich mee zou kunnen brengen. We willen zeker meer met Wake doen, mits we iets vinden waarvan we echt zeker zijn dat het iets voor Alan Wake is. De lat ligt bijzonder hoog.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.