RuneScape krijgt automatisch gegenereerde werelden

RuneScape krijgt automatisch gegenereerde werelden

RuneScape introduceert vandaag Shattered Worlds, een gloednieuwe ‘hack-n-slash’-challenge, die spelers verder neemt dan de quest- en skill-driven gameplay die zij gewend zijn van de MMORPG. Shattered Worlds is een nieuwe solo-ervaring met automatisch gegenereerde micro-werelden, die iedere keer verschillende klimaten, terreinen en vijanden hebben. David Osborne, lead designer, RuneScape:

Shattered Worlds biedt spelers een fantastische kans om het op te nemen tegen de dodelijkste wezens van RuneScape. Maar het is meer dan een oneindig gevecht tegen monsters: Shattered Worlds laat spelers de bepantsering en wapensets van hun karakter testen als zij doordringen tot de hoogste moeilijkheidsgraden. Zij zullen verschillende uitdagingen moeten aangaan om zich de beloningen toe te eigenen.

In RuneScape is een portaal naar de dieptes geopend, en spelers zullen het tegen dodelijke wezens op moeten nemen om de wereld van Gielinor te redden. Shattered Worlds heeft ‘mutators’, die effect hebben op de gameplay. Deze kunnen zowel een positief als negatief effect hebben, op de spelers of de monsters. Je krijgt mutators door voortgang in de werelden, en zij kunnen van alles zijn: van blikseminslagen tot exploderende vijanden.

Spelers kunnen het niet alleen tegen vijanden opnemen, maar ook challenges unlocken voor nieuwe cosmetische beloningen, zoals pets die in het nieuw toegevoegde ‘sigil equipment slot’ passen. De moeilijkheidsgraad van Shattered Worlds wordt hoger met elk nieuw gebied, totdat spelers het uiteindelijk niet meer aan kunnen en verslagen worden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.