RuneScape maakt einde aan 13-jaar durende quest

RuneScape maakt einde aan 13-jaar durende quest

RuneScape keert vandaag terug naar de hoge wateren met Pieces of Hate, het epische slotstuk van een van de langstlopende verhalen binnen het MMORPG-genre. In deze laatste reis worden spelers uitgedaagd om op onderwater expedities te gaan, zee-monsters te veroveren en zombiepiraten te verslaan. Pieces of Hate lanceert slechts twee weken na de introductie van het diepzeevissen.

Niet alleen komt met ‘Pieces of Hate’ het piratenverhaal tot een einde, ook legt deze nieuwe quest een goede fundering voor verhalen en avonturen binnen RuneScape voor de komende vijf jaar. Verder kunnen vaardige spelers op zoek naar het Book o’Piracy, dat spelers de mogelijkheid geeft om naar verschillende locaties in Gielinor te teleporteren (en te re-chargen is met rum).

Bovendien kunnen RuneScape-spelers helemaal losgaan met het nieuwe diepzeevissen in een nieuwe offshore hub! Spelers met minimaal level 68 ‘Fishing’ kunnen hun netten uitgooien en verschillende vissen vangen – van kleine kwallen tot grote witte haaien. Alleen de meest dappere piraten die ver van de kust durven te varen kunnen de meest waardevolle loot binnen halen. Echter, zij moeten ook de grootste gevaren trotseren. Wanneer een speler succesvol een vis binnenhaalt, ontvangt deze een extra XP beloning.

Dave Osborne, Lead Designer van RuneScape zegt: “Het is verbazingwekkend dat we na 13 jaar eindelijk het einde van dit verhaal hebben bereikt. We zijn daarom ontzettend blij dat spelers nu het slotstuk kunnen ervaren. Het team heeft er hard aan gewerkt om een spannend einde aan het verhaal te geven en we kunnen niet wachten om erop verder te bouwen voor de verhaallijnen voor de komende vijf jaar. De recente lancering van het diepzeevissen heeft de beste vissers van Gielinor al naar de nieuwe hub geleid. Het is een geweldige manier om je level te verbeteren en het is tof om te zien dat spelers dat met ons eens zijn!”

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.