Sega kondigt Sonic Boom aan

Sega kondigt Sonic Boom aan

Er waren al heel wat geruchten te vinden op het web de laatste dagen, maar nu heeft Sega dan toch echt laten weten dat er een nieuwe Sonic aan zit te komen. De game is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die binnenkort op Cartoon Network gaat verschijnen. Volgens ontwikkelaar Sega gaat de game op de Wii U zich focussen op 4-player co-op gameplay zonder de befaamde snelheid uit de franchise te verliezen.

http://www.youtube.com/watch?v=D8V0P4Yvw7c

Wat meteen op lijkt te vallen zijn de nieuwe looks van Sonic en Knuckles. Sonic heeft een menselijker lichaam gekregen (en draagt een sjaal), terwijl Knuckles een bodybuilder lijkt te zijn geworden.

Met de aankondiging liet Sega niet alleen bovenstaande trailer los, ook toonde de ontwikkelaar drie screenshots van de game.Als laatste vestigde Sega de aandacht ook nog even op de tv-serie die naast deze serie gaat lopen. De serie zal vanaf eind 2014 op het Amerikaanse Cartoon Network te zien zijn. Of de show ook in Nederland uitgezonden gaat worden is nog niet bekend. Een trailer toont de eerste beelden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.