Sony: games doorverkopen zonder toestemming is verboden

Sony: games doorverkopen zonder toestemming is verboden

Het verbod op het doorverkopen van games. Mag dat zomaar? Sony heeft nieuwe gebruiksvoorwaarden gepubliceerd voor alle software op consoles en handhelds van het bedrijf. In deze voorwaarde staat dat het voor de gebruiker verboden is om games op disc door te verkopen. Dit verbod is voor zowel de PlayStation 3 als de PlayStation 4.

In de oude voorwaarden stond de passage nog niet, maar in de nieuwe, die sinds het begin van deze maand gepubliceerd zijn, staat in artikel 7.1 het volgende:

U mag de Software (hetzij op disc uitgebracht hetzij als softwaredownload) niet doorverkopen tenzij dit uitdrukkelijk toegestaan is door ons en als de uitgever een ander bedrijf is, ook nog door de uitgever zelf.

Wat de gevolgen zijn voor gebruikers is op het moment niet bekend. Ook weet niemand hoe Sony dit tegen wil houden of hoe mensen gestraft worden wanneer games doorverkocht worden. Nu kan het uiteraard zo zijn dat Sony met alle ontwikkelaars tot een overeenkomst is gekomen waardoor het wel gewoon mag, en ze het dus toestaan.

Tijdens de E3 liet Sony nog maar al te graag horen dat je games kon ruilen, lenen en verkopen wanneer jij dat zelf zou willen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.