Sony heeft nieuwe headset en firmware 1.60 aangekondigd

Sony heeft nieuwe headset en firmware 1.60 aangekondigd

De nieuwste console van Sony bied op dit moment nog geen ondersteuning voor bepaalde headsets waaronder Sony’s eigen draadloze Pulse headset. Daar komt morgen verandering in wanneer je firmware 1.60 download. De update brengt ondersteuning voor de originele draadloze headset voor de PlayStation en ook de Pulse headset zal worden ondersteund. Met de update zal je 7.1 geluid horen en kunnen voice-chatten, net zoals op de PlayStation 3.

Ook greep Sony de kans om via het PlayStation Blog een nieuwe Wireless Stereo Headset 2.0 voor de PlayStation 4 aan te kondigen. De headset zal verkrijgbaar zijn vanaf 10 februari met een adviesprijs van €89,99. De nieuwe headset kent de volgende eigenschappen:

  • 7.1 virtueel surround geluid
  • De headset werkt met de PlayStation 3, PlayStation 4, PC en Mac
  • De headset bevat een mini-jack kabel zodat je deze ook kan aansluiten op je PS Vita
  • De batterij gaat 8 uur mee en is oplaadbaar
  • De headset bevat een kristalheldere geluiddempende interne microfoon om te chatten

Binnenkort zal ook een ‘Headset Companion app’ gaan verschijnen waarmee je custom sound modi kan instellen voor gameplay, muziek en filmervaringen voor zowel op de PlayStation 4 als zijn voorganger. De eerste game die speciale geluidsinstellingen zal gaan gebruiken is inFamous: Second Son.

 

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.