Sony: mensen willen backwards compatibility maar ze gebruiken het niet

Sony: mensen willen backwards compatibility maar ze gebruiken het niet

Backwards compatibility is een feature die gamers vaak vragen op een console. Op de Xbox One is het mogelijk om games van de Xbox 360 te spelen. Een feature die met veel gejuich ontvangen werd. Echter, op de PlayStation 4 ontbreekt het compleet. Dit terwijl veel gamers op het platform er wel om vragen. Jim Ryan van Sony zegt nu dat de vraag gigantisch hoog is, maar dat amper mensen hier gebruik van maken. Er is gekeken naar het gebruik van PlayStation 2-titels in de PlayStation 3 en door die reden is er voor gekozen om de functie niet in de PlayStation 4 te bouwen.

When we’ve dabbled with backwards compatibility, I can say it is one of those features that is much requested, but not actually used much. That, and I was at a Gran Turismo event recently where they had PS1, PS2, PS3 and PS4 games, and the PS1 and the PS2 games, they looked ancient, like why would anybody play this?

Doordat deze feature niet aanwezig is, brengt Sony wel remasters uit van PlayStation 2- en 3- games.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.