Sony toont launch line up voor PlayStation 4 Pro

Sony toont launch line up voor PlayStation 4 Pro

Sony Interactive Entertainment Europe heeft vandaag de software line up onthult die beschikbaar zal zijn vanaf 10 november 2016, de introductiedag van PlayStation 4 Pro. Populaire games als Uncharted 4: A Thief’s End en Call Of Duty: Infinite Warfare behoren tot de eerste titels die de capaciteiten van PS4 Pro benutten. Dankzij meer rekenkracht en een reeks visuele verbeteringen, biedt PS4 Pro gamers een betere game-ervaring.

Vanaf 10 november 2016 zullen er in de Benelux meer dan 30 games beschikbaar zijn die gebruikmaken van de capaciteit van PS4 Pro. Voor het einde van 2016 zullen meer dan 45 games geoptimaliseerd zijn voor PS4 Pro. Alle first-party games (waaronder Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games) die in- of na 2017 geïntroduceerd worden, zullen tevens geoptimaliseerd worden. Sony Interactive Entertainment Europe is zeer verheugd dat de verbeteringen ook beschikbaar zullen zijn voor een groot aantal third-party titels, zoals Final Fantasy XV en Watch Dogs 2.

Elke PS4-game, inclusief toekomstige games, zijn speelbaar op zowel de reguliere PS4 als op PS4 Pro. Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van de mogelijkheden van PS4 Pro om zeer gedetailleerde games te maken met extreem scherpe graphics. De gameplay zal zichtbaar sneller en vloeiender zijn. Met PS4 Pro biedt PlayStation gedetailleerde gamewerelden zoals ze bedoeld zijn.

PS4 Pro beschikt over een harde schijf met 1 TB ruimte om meer games, demo’s en downloadable content op te kunnen slaan. Dankzij een snellere processor en verbeterde grafische processor, biedt PS4 Pro meer details en hogere prestaties. Een resolutie tot 4K, HDR-beeldtechnologie en hogere/stabielere framerates behoren tot de mogelijkheden. Een aantal reeds geïntroduceerde PS4-games zal tevens geoptimaliseerd worden. Deze worden door middel van een gratis update beschikbaar gesteld aan gamers die de game(s) al in hun bezit hebben. Jim Ryan, President Sony Interactive Entertainment Europe, zegt over de introductie:

Sinds de onthulling van PS4 Pro weten we dat gamers erg benieuwd zijn naar wat dit gaat betekenen voor hun favoriete games. De console creëert de ervaring waar ze op gewacht hebben; de graphics zijn haarscherp en de fijnste details komen tot leven, om gameplay meeslepender dan ooit tevoren te maken. Dankzij de 4K- en HDR-technologieën van de PS4 Pro zijn veel betere graphics mogelijk, waardoor onze software beter uit de verf komt dan ooit tevoren. We zeggen dan ook met trots: PlayStation 4 is the best place to play.

Lijst met verbeterde software die beschikbaar is bij de introductie:

Bound
Battlefield 1
Call Of Duty: Black Ops 3
Call of Duty: Infinite Warfare
Call of Duty: Modern Warfare Remastered
Deus Ex: Mankind Divided
Driveclub VR
FIFA 17
Helldivers
Hitman
Hustle Kings
inFAMOUS First Light
inFAMOUS Second Son
Knack
Mafia III
Middle-earth: Shadow of Mordor
NBA 2K17
Paragon
Ratchet & Clank
RIGS Mechanized Combat League
Rise Of The Tomb Raider
Robinson: The Journey
Smite
Super Stardust Ultra
The Elders Scrolls Online: Tamriel Unlimited
The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
The Last Of Us Remastered
The Last Of Us: Left Behind
The Playroom VR
Titanfall 2
Tumble
Uncharted 4: A Thief’s End
Until Dawn: Rush of Blood
VR Worlds
World Of Tanks
XCOM 2

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.