Speel Beyond: Two Souls volledig met je telefoon

Speel Beyond: Two Souls volledig met je telefoon

David Cage, de grote man achter Beyond: Two Souls, kwam tijdens de Eurogamer Expo met een opmerkelijk citaat.

Niet iedereen is geboren met een DualShock controller in zijn handen.

Hierdoor is zijn volgende game compleet uit te spelen met een mobiele telefoon of een tablet in je handen. Quantic Dream heeft een second screen app ontwikkeld voor iOS en Android die een versimpelde versie van de besturing brengt. Hier is voor gekozen omdat veel mensen de vorige game van de studio, Heavy Rain, vaak aan het spelen waren met een toeschouwer. Die was misschien totaal niet geïnteresseerd in games in het algemeen, maar gaf wel steeds aanwijzingen aan de gamer om het verhaal mee te kneden.

Sometimes it was the girlfriend or the wife, sometimes it was the friend who was not a gamer. Sometimes it was the parents or even the grandparents; there was a guy who told me he played the entire game with his grandmother.

Via Wi-Fi kun je de app verbinden met je PlayStation 3 waarna je de volledige game gewoon kunt gaan spelen door enkel op het scherm te tikken met je vingers. De spelervaring zal wel een stuk passiever en simpeler worden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.