Speel Fantastic Beasts and Where to Find Them in LEGO Dimensions

Speel Fantastic Beasts and Where to Find Them in LEGO Dimensions

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft de release aangekondigd van zes langverwachte uitbreidingssets voor LEGO Dimensions. De eerste twee uitbreidingen zijn de Sonic The Hedgehog- Level Pack en de Fantastic Beasts and Where to Find Them- Story Pack, die volgt op de filmrelease van Warner Bros. Pictures’ nieuwste avontuur in de Tovenaarswereld van J.K. Rowling.

Alle uitbreidingssets in deze nieuwste reeks bevatten Battle Arena’s met competitieve split-screen lokale gameplay voor vier spelers. De LEGO minifiguren in de uitbreidingsets bevatten een speciale gouden Toy Tag, waarmee je een Battle Arena kunt ontgrendelen in de Free Play Adventure World van het bijbehorende entertainmentmerk en een strijdarena die via Vorton kan worden bereikt. Spelers kunnen op verkenning in de werelden van Fantastic Beasts and Where to Find Them, Sonic The Hedgehog, Gremlins, E.T. The Extra-Terrestrial en Adventure Time. Er zijn vier spannende game modi: Verover de vlag, Doel, Basisslag en tik, tag, boem! Alle arena’s hebben hun eigen vallen, verdedigingen en bijzondere krachten die elke arena uniek maken. Gevechten kunnen competitief of coöperatief gespeeld worden in multiplayer variaties inclusief 2 tegen 2, 3 tegen 1 en individueel tegen de computer, zodat de hele familie plezier kan beleven!

Het Fantastic Beasts and Where to Find Them-Story Pack biedt een spelervaring die geheel gebaseerd is op de film, vol geheimen en verrassingen. De set bevat zes levels vol actie en nieuwe LEGO Gateway-stenen om het Amerikaanse Tovercongres (MACUSA) op de LEGO Toypad te bouwen. De spelers kunnen het LEGO-minifiguurtje van Newt Scamander bouwen en hem met toverspreuken als Diffindo, Reparo en Lumos helpen zijn magische wezens te vinden die zijn ontsnapt in New York. Verder bevat het pakket de Niffler, die kan worden omgebouwd tot de Sinister Scorpion en Vicious Vulture. De Fantastic Beasts and Where to Find Them-Story Pack is het exclusieve LEGO-bouwspeelgoed voor de spannende uitbreiding van J.K. Rowlings Tovenaarswereld.

Fans kunnen ook de Fantastic Beasts and Where to Find Them- Fun Pack toevoegen, met daarin het LEGO-minifiguurtje van Tina Goldstein. Zij beschikt over de toverspreuk Aguamenti om puzzels op te lossen en de spreuk Protego om haar te beschermen tegen vijanden. Spelers in nood kunnen de Swooping Evil bouwen, die kan worden omgebouwd tot Brutal Bloom en Crawling Creeper.

Met de Sonic The Hedgehog- Level Pack gaan spelers met Sonic en zijn vrienden een epische strijd aan met Eggman en Chaos. Ze komen in actie om alle Chaos-smaragden te verzamelen op legendarische locaties zoals Green Hill, Emerald Coast, Labyrinth en nog veel meer. Spelers kunnen het LEGO-minifiguurtje van Sonic the Hedgehog bouwen en zijn acrobaatvaardigheid gebruiken om van palen te zwaaien en de Badniks te ontwijken, om vervolgens snel te ontsnappen dankzij zijn beroemde ‘grind rails’. Het pakket bevat tevens een 3-in-1 Sonic Speedster, die kan worden omgebouwd tot Blue Typhoon en Motobug, en een 3-in-1 The Tornado, die kan worden omgebouwd tot Crabmeat en Eggcatcher.

Spelers die de Gremlins tot leven willen wekken in LEGO Dimensions kunnen het Gremlins-Team Pack toevoegen, met daarin de LEGO-minifiguurtjes van de populaire rivalen Gizmo en Stripe. Elk figuurtje speelt de Gremlins-avonturenwereld vrij, waarin de spelers de bioscoop, Clamp Industries, de school en nog veel meer kunnen verkennen. Gebruik Gizmo’s gevechtsrol en sprintaanval om hem uit netelige situaties te laten ontsnappen, terwijl Stripe zijn scherpe klauwen kan uitslaan voor zijn vaardigheid ‘lianen doorsnijden’. Spelers kunnen het 3-in-1 R.C. Racer-voertuig ombouwen tot Gadget-o-matic en Scarlet Scorpion, en de 3-in-1 Flash ‘n’ Finish tot Rampage Record Player en Stripe’s Throne.

Het E.T. The Extra-Terrestrial- Fun Pack bevat een E.T. LEGO-minifiguurtje met de vaardigheden verlichting en repareren, alsook de speciale stealth- en telekinesevaardigheden om het LEGO-multiversum te doorkruisen. Met de bijbehorende Avonturenwereld kunnen spelers nieuwe ervaringen opdoen in het huis van Elliot, de buitenwijken, het park en het bos, maar ook op het BMX-parcours en zelfs in het ruimteschip van E.T.. Spelers kunnen E.T.’s legendarische Phone Home-apparaat bouwen en dit vervolgens ombouwen tot de Mobile Uplink en Super-Charged Satellite voor extra spelvaardigheden.

Fans van ‘Land of Ooo’ kunnen een Fun Pack gebaseerd op Adventure Time van Cartoon Network toevoegen, met een LEGO-minifiguurtje van Marceline the Vampire Queen. Spelers kunnen haar sonarbeuk- en pijldeflector-vaardigheden gebruiken via de Marceline Axe Guitar om zo puzzels op te lossen en vijanden te verslaan. Ook kunnen ze de Lunatic Amp van Marceline bouwen om flink wat lawaai te maken. Deze is om te bouwen tot de Shadow Scorpion en Heavy Metal Monster voor nog meer kracht.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.