Spelers en stadions komen tot leven in next-gen FIFA 14

Spelers en stadions komen tot leven in next-gen FIFA 14

Electronic Arts heeft vandaag bekendgemaakt dat EA SPORTS FIFA 14 levensechter wordt dan ooit, met spelers die denken, bewegen en reageren als topvoetballers, en met dynamische stadions die tot leven komen op Xbox One en op PlayStation 4. Dankzij de nieuwe EA SPORTS IGNITE-technologie wordt de bekroonde gameplay van FIFA 14 naar een nog hoger niveau getild. Deze krachtige nieuwe engine combineert de beste systemen van EA voor rendering, runtime-fysica, animaties, intelligentie, motoriek en online functionaliteit.

Voor de eerste keer ooit kun je de zinderende spanning in het stadion en de allure van de grootste voetbalarena’s ter wereld levensecht ervaren. Vergeleken met de huidige generatie voetballers beschikken de spelers in EA SPORTS FIFA 14 over vier keer meer rekenkracht om beslissingen te nemen, met behulp van professionele instincten zoals realistische reacties, verwachtingen en impulsen. Deze sprong voorwaarts in intelligentie gaat gepaard met innovaties die zorgen voor realistische spelersbewegingen. Elke stap telt met de FIFA 14-functie Nauwkeurige bewegingen; spelers kunnen explosief versnellen en draaien, net als echte voetballers, en daarbij hun overwicht behouden. Het prachtige spel en de atletische kwaliteiten van voetballers komen tot leven met de Elite-techniek die spelers van wereldklasse in elke wedstrijd tentoonspreiden.

“Innovatie is de drijfkracht van ons FIFA-team en dit jaar maken we de technologisch meest geavanceerde sportgame ooit”, zegt David Rutter, uitvoerend producent van EA SPORTS FIFA. “FIFA 14 voor Next Gen-consoles voelt levensecht aan met spelers die een menselijke intelligentie, en menselijke reacties en instincten hebben; spelers die zich bewegen en gedragen als echte voetballers, en stadions die gonzen van de spanning en opwinding.”

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.