Stan Lee overleden

Stan Lee overleden

Stan Lee, het Amerikaanse stripicoon en het gezicht van Marvel, is overleden op 95-jarige leeftijd. Lee was de bedenker van onder andere Spider-Man, Black Panther, Iron Man, The X-Men en de Hulk. Het was zijn doel en passie om met zijn stripfiguren kinderen en volwassenen te entertainen. Hij heeft meer dan zestig jaar van zijn leven gewijd aan comics.

Voor velen zijn deze comics pas echt populair geworden sinds de films die er van gemaakt werden. Lee had in haast al deze films een kleine rol. Tijdens het zien van deze rolletjes hoorde je fans in bioscopen altijd reageren. Lee was het icoon en een persoon waar velen naar op konden kijken. Zijn meest geliefde creatie is duidelijk Spider-Man, een superheld die naast fantastische krachten ook bijzondere zwakheden met zich mee kreeg. Iets waardoor de superhelden van Lee net wat menselijker overkwamen.

We kwamen Stan Lee recentelijk nog tegen in Spider-Man op de PlayStation 4 en zijn rollen voor komende Marvel-films zijn al opgenomen. Met het verlies van Stan Lee verliezen we een icoon, een legende. Hij was de Walt Disney van onze tijd. Vanuit GameParty willen we Lee bedanken voor alles wat hij gedaan heeft voor Marvel Comics, voor het scheppen van de diverse personages en het mee kneden aan de personen die we zijn geworden. Zonder Lee was ons leven heel wat anders geweest. Stan, bedankt. Jij was de ware superheld. Excelsior!

https://www.youtube.com/watch?v=6aXfFjvUgzM

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.