EA Nederland sluit deuren

EA Nederland sluit deuren

Electronic Arts Nederland gaat stoppen met zijn marketing afdeling. Vanaf dit najaar zal de Franse tak de marketing activiteiten van het Nederlandse kantoor overnemen. Dit heeft de uitgever per e-mail aan verschillende websites bekend gemaakt.

Door deze beslissing zullen een nog onbekend aantal werknemers hun baan verliezen bij EA Nederland. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer precies de herstructurering plaats zal vinden maar in ieder geval wel dit jaar.
Dit zal betekenen dat de marketing voor de markt in België en Nederland niet meer door een Nederlands kantoor van de uitgever zal worden gedaan. Het Franse EA-kantoor  dat gevestigd zit in Lyon zal lokale marketingbureau’s aansturen voor toekomstige marketing.

Meerdere grote titels van afgelopen najaar hebben onder de verwachtingen gepresteerd, onder andere door het verkoopsucces van Grand Theft Auto V. De sluiting kan een gevolg zijn van de slechte prestaties. Het gaat hier alleen om de marketing afdeling van EA Nederland, de sales afdeling blijft bijvoorbeeld gewoon bestaan.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.