Star Wars Jedi Challenges voor je smartphone aangekondigd

Star Wars Jedi Challenges voor je smartphone aangekondigd

Lenovo en Disney onthullen de Star Wars: Jedi Challenges: een nieuw Augmented Reality Star Wars-product dat fans in staat stelt Star Wars te ervaren op een manier die nooit eerder mogelijk was. Jedi Challenges omvat een Lenovo Mirage AR-headset, lightsaber controller, tracking beacon en uren aan Star Wars-gameplay. Jedi Challenges is onderdeel van Force Friday II; de wereldwijde lancering van nieuwe Star Wars-producten. Jedi Challenges is dit najaar beschikbaar en is nu beschikbaar voor pre-order op de website van Lenovo en bij lokale retailers. Star Wars: Jedi Challenges is compatibel met Android-telefoons en iPhones.

“Met Star Wars: Jedi Challenges, brengen Lenovo en Disney Star Wars naar fans op een manier waarover ze voorheen alleen maar konden dromen,” aldus Jeff Meredith, Senior Vice President en General Manager van Lenovo’s Consumer PCs en Smart Devices. “Augmented Reality was altijd een belangrijk onderdeel van Star Wars en het is dan ook spannend om deze belangrijke momenten tot leven te brengen door Lenovo’s technologie samen te brengen met Disney’s storytelling.”
Spelers kunnen hun Jedi-talenten verbeteren door middel van een aantal Augmented Reality-ervaringen, die elk meerdere niveaus aan meeslepende gameplay bieden. Om de speler tijdens deze reis te begeleiden, introduceert Jedi Challenges een geheel nieuw Star Wars personages: de Archivist. De Archivist geeft spelers instructies in de mogelijkheden van de Force™ en met behulp van de kennis van de Jedi. Gebruikers kunnen hun lightsaber-vaardigheden perfectioneren door de strijd aan te gaan met de dark side, legers in gevechtsmissies aan te sturen om de Empire te verslaan en hun tegenstanders in Holochess te slim af te zijn.

“Wij geloven dat Augmented Reality een nieuw tijdperk van storytelling zal inluiden en een belangrijke rol speelt in de ervaringen die we voor onze fans creëren”, aldus Kyle Laughlin, Senior Vice President, Games en Interactive Experiences, Disney Consumer Products en Interactive Media. “Met Star Wars: Jedi Challenges brengen we de nieuwste technologie en een van de meest erkende franchises in de galaxy bij elkaar om de wensen van iedereen die ooit al eens een lightsaber wilde gebruiken te vervullen.”

Star Wars: Jedi Challenges is beschikbaar vanaf november voor €299,-.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.