StarCraft krijgt heruitgave, ondersteunt 4K-resolutie

StarCraft: Remastered

Mac PC
8.8

Sterk

StarCraft krijgt heruitgave, ondersteunt 4K-resolutie

StarCraft krijgt heruitgave, ondersteunt 4K-resolutie

StarCraft, de game die origineel in 1998 verscheen, zal in de zomer opnieuw verschijnen. Dit heeft Blizzard laten weten tijdens het i <3 StarCraft-evenement in Zuid-Korea. De opgepoetste versie van de game krijgt een 4K-resolutie. Een specifieke datum is nog niet bekend. Er gingen al geruchten, maar nu is er duidelijkheid. Blizzard houd het echter niet bij StarCraft alleen, ook uitbreiding Brood War zal van een moderne versie worden voorzien. De gameplay zal ongewijzigd zijn, Blizzard focust zich vooral op de graphics, geluid en netwerkfunctionaliteiten. Wel zal er een zoomfunctie in de game verschijnen die waarschijnlijk ter ondersteuning zal zijn van de verhoogde resolutie.
In aanloop naar de release zal Blizzard StarCraft en StarCraft: Brood War gratis maken middels een update die eind deze maand al gaat verschijnen. Wanneer de nieuwe versie verschijnt kan er via de nieuwe gespeeld worden tegen spelers die het origineel spelen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.