Stream via Twitch op Xbox One vanaf 11 maart

Stream via Twitch op Xbox One vanaf 11 maart

Twitch heeft momenteel een app op de Xbox One waarbij alleen gekeken kan worden naar andere streams. Zelf je beeld delen met het internet, zoals op de PlayStation 4 het geval is, is nog niet mogelijk. De mogelijkheid om dit te doen zou ‘ergens in 2014’ toegevoegd worden. Nu is er duidelijkheid, de app zal op 11 maart een update krijgen waardoor mensen met de Xbox One kunnen gaan streamen. Dit heeft de CEO van Twitch, Emmett Shear, zojuist bevestigd tegenover het ABC News.

Het is een complete integratie. Dat is geweldig. We hebben nog nooit zo’n diepe integratie gehad op een console als dat nu met de Xbox One het geval is.

Het lijkt er dus op dat Twitch dieper in de console gaat zitten dan op de PlayStation 4 het geval is. Zo is het op de Xbox One mogelijk om tijdens een stream met de druk op de knop de game in kwestie te starten en automatisch in hetzelfde potje mee te doen. Ook is het mogelijk om naar streams van andere apparaten te kijken. Dit is op de PlayStation 4 niet mogelijk, daar ben je gebonden aan andere PS4-streams.

Twitch voor Xbox One komt precies op tijd voor de release van Titanfall. Verwacht dus dat wij tijdens de release van die game flink aan het streamen gaan,

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.