Sventerprise kondigt ADSHMUP aan

Sventerprise kondigt ADSHMUP aan

Sventerprise, het bedrijf opgericht door HKU student (en ex-Gameparty redacteur) Sven Verschoor, is bezig met een experiment op het gebied van games en adverteren voor winkels. De visie is om een nieuwe adverteer mogelijkheid te ontwikkelen waarmee winkels meer en sneller klanten naar hun vestigingen kunnen trekken. Dit wordt gedaan via een videogame, genaamd ADSHMUP (werktitel).

ADSHMUP is een videogame die je gratis voor de tablets zal kunnen gaan downloaden. In de game kan de speler meerdere kleine spellen kunnen spelen, waarbij er een zo hoog mogelijke highscore gehaald dient te worden. Zo zal er een Shoot’m Up en een Infinite Runner te spelen zijn. Echter is er ook een mogelijkheid om nieuwe levels te verkrijgen door bepaalde plaatjes te scannen met de ingebouwde camera van de tablet. Deze plaatjes zullen in de winkels die meewerken te vinden zijn en zijn verbonden aan de desbetreffende winkel. De levels die er mee vrijgespeeld worden, zullen dan ook in de stijl van de winkel zijn.

Per winkel zal er een aparte highscore aanwezig zijn, waardoor de spelers kunnen strijden tegen elkaar om wie de ‘koning’ van de winkel zal zijn. En mogelijk wordt de koning wel beloond met een cadeau van de winkel!

Momenteel is ADSHMUP nog volop in ontwikkeling en wordt er nog gezocht naar winkels die mee willen werken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.