The Crew Preview

The Crew Preview

Oktober 2013 was de maand waarin Ubisoft aankondigde dat hun racegame The Crew werd uitgesteld naar 2014. De studio’s Ivory Tower en Ubisoft Reflections hebben hun best gedaan om een arcade racegame te maken die zich genoeg onderscheidt van de rest. Denk hierbij aan mooie graphics, gedetailleerde wagens en een hele grote speelwereld.Want The Crew is niet zomaar een racegame die een singleplayer en multiplayer kent. Andere spelers kunnen jou op elk moment joinen om samen een crew te vormen.

In The Crew rijd je door de Verenigde Staten. En niet een klein stukje; de game bevat meer dan 10.000 kilometer asfalt waar jij op kan scheuren! Om zich te onderscheiden van andere racegames hebben de ontwikkelaars de speler zoveel mogelijk vrijheid en opties gegeven. De game is zó groot dat het je zeker anderhalf uur kost om van de ene kant naar de andere kant te rijden. Nu dit duidelijk is kunnen we voor onszelf ook al een beeld maken van de grootte van de game. Heel groot!

De Verenigde Staten bestaan niet alleen uit asfalt. Zo heb je gedeeltes die uit steden bestaan, maar ook natuur. Voor elke situatie moet je de juiste auto zien te vinden. Met een straatauto kom je bijvoorbeeld niet ver als je de onverharde weg oprijdt, hiervoor moet je een auto gebruiken die meer grip heeft. Echter hoef je niet te switchen tussen auto’s, want via mods is het mogelijk je auto geheel aan te passen aan wat je nodig hebt op dat moment. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een Camaro helemaal om te bouwen tot een jeep met banden speciaal voor modder. Op de Gamescom liet men zien hoe het customisation-menu eruit zag en het lijkt zeer uitgebreid te worden. Niet alleen het uiterlijk, maar je gehele auto kan je naar jouw smaak aanpassen tot op het laatste detail.

Om de speler te motiveren om toch door te spelen en zoveel mogelijk te rijden heeft Ubisoft een systeem bedacht. Hoe meer je rijdt, hoe meer mods, aanpassingen en upgrades je vrij zal spelen. Dit klinkt natuurlijk heel simpel maar als het echt interessante aanpassingen zijn die je kan vrijspelen zal de gemiddelde gamer toch wel doorspelen om een betere auto te krijgen. Het aanpassen van je auto speelt een grote rol, maar ook het sociale aspect speelt een belangrijke rol. Je rijdt nooit alleen in de game is de bedoeling. Je kan bijvoorbeeld elkaar uitdagen of andere uitdagingen met elkaar voltooien zoals samen de perfecte lijn aanhouden op een onverharde weg. Je moet uiteindelijk gemakkelijk elkaars crew kunnen joinen en met een druk op de knop spawn je vlakbij een vriend en kan je samen rijden of uitdagingen voltooien.

De races zijn niet hoe je ze gewend bent. Zo is er een race waar de checkpoints niet allemaal op de weg zitten maar in bijvoorbeeld een tarweveld waar je beperkt zicht hebt en het dus moeilijker is om te bepalen waar je heen moet rijden. Hieraan kunnen we dus zien dat de game je veel vrijheid geeft en aan jou de keuze geeft hoe jij rijdt naar het volgende checkpoint. Op de Gamescom was de game speelbaar en de physics zijn goed gelukt. Zo is er echt een heel groot verschil tussen een straatversie en een jeepversie van de Camaro.. Zo heeft de straatversie veel grip op de weg en heeft de jeepversie bijna geen grip, maar is dan wel veel beter op onverharde wegen. De vering van de jeep heeft ook zijn werk gedaan want je kan behoorlijk stuiteren. Dat kan soms vervelend zijn als je een bocht hebt net na een verhoging en je dus erg naar grip moet zoeken.

Ubisoft wil met The Crew een nieuwe stap maken in het arcaderace-genre en ik denk dat dat wel zal lukken. Natuurlijk is het geen makkelijke stap want er is de nodige concurrentie, maar de game heeft potentie. Het kan bijvoorbeeld veel plezier opleveren wanneer jij met een aantal vrienden online komt in de wereld van The Crew en samen kan racen en andere uitdagingen kan voltooien. Zo kan je een leuke Crew vormen en door de VS rijden. Het ziet ernaar uit dat The Crew geen echte singleplayer kent maar meer een multiplayergame is. De graphics zien er erg mooi uit maar natuurlijk haalt de game niet alles uit de next-gen consoles. Hier zullen we nog wel een tijdje op moeten wachten want de game zal ergens dit jaar uit moeten komen. Al met al ziet het er goed uit voor Ubisoft wat betreft The Crew!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.