The Goonies, Harry Potter en LEGO City naar LEGO Dimensions

The Goonies, Harry Potter en LEGO City naar LEGO Dimensions

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag de drie nieuwe uitbreidingssets onthuld voor LEGO Dimensions, de speelgoed- en videogamecombinatie van LEGO. De The Goonies-Level Pack, Harry Potter-Fun Pack en LEGO City-Fun Pack breiden de keuze aan ’s werelds populairste merken voor dit spel nog verder uit. Spelers kunnen hun speelervaring volledig naar hun wens aanpassen door hun favoriete personages en werelden met elkaar te combineren. De in deze uitbreidingssets inbegrepen LEGO-minifiguurtjes zijn voorzien van speciale gouden Toy Tag. Daarmee kunnen spelers een Battle Arena vrijspelen in de Free Play Adventure World voor het bijbehorende entertainmentmerk. Elke Battle Arena heeft vier verschillende speltypen en bevat eigen vallen, speciale krachten en interactieve omgevingen die deze uniek maken.

De The Goonies-Level Pack bevat een volledig level met The Goonies gameplay. Spelers helpen Sloth en Chunk te ontsnappen uit de schuilplaats van de Fratelli’s en gaan met de rest van de Goonies op zoek naar de schat van One-Eyed Willy, zoals in de bekende film uit de jaren 80. Spelers kunnen de superkracht van Sloth gebruiken om door muren te breken of als Chunk spelen en zijn beruchte Truffle Shuffle gebruiken. Het herbouwbare piratenschip van One-Eyed Willy zeilt op het water en kan omgebouwd worden tot de Fanged Fortune en het Inferno Cannon. Het herbouwbare Skeleton Organ heeft sonarbeuk-vaardigheden en kan omgebouwd worden tot de Skeleton Jukebox en de Skele-Turkey voor extra spelplezier. Sloth biedt toegang tot een nieuwe The Goonies-Battle Arena en tot de avonturenwereld waarin spelers Mikey’s House, Inferno Cove en de Goon Docks kunnen ontdekken. Spelers kunnen voltooide en andere levels in de videogame opnieuw spelen als één van de zeven andere Goonies-personages om extra puzzels op te lossen en meer objecten te verzamelen tijdens hun reis door het LEGO-multiversum.
https://www.youtube.com/watch?v=hBwXVvYPR1o&feature=youtu.be
Verder kunnen spelers hun toveravonturen uitbreiden met de Harry Potter-Fun Pack die een LEGO-minifiguurtje van Hermione Granger bevat. Zij kan toverspreuken gebruiken zoals Wingardium Leviosa om dingen te laten zweven of Lumos om donkere plaatsen te verlichten. Ook kunnen spelers via haar de Harry Potter-Battle Arena vrijspelen voor een spannende wedstrijd, en de avonturenwereld waarin ze locaties in Hogwarts, Hogsmeade en Diagon Alley kunnen verkennen. Spelers kunnen het bestuurbare 3-in-1-voertuig Buckbeak de Hippogriff bouwen en zijn stompaanval gebruiken om zilveren LEGO-stenen stuk te slaan. Daarna kan deze omgebouwd worden tot de Giant Owl en de Fierce Falcon voor extra gamevaardigheden.

Spelers kunnen de misdaad in het LEGO Dimensions-multiversum bestrijden met het LEGO City-Fun Pack, dat het LEGO-minifiguurtje van Chase McCain bevat. Chase kan een Miner worden om zilveren LEGO-stenen stuk te slaan, of een Fireman om branden te blussen met de Water Beam. Verder kunnen ze de LEGO City Detective Scanner gebruiken om slechteriken op te sporen en zijn vermomming veranderen om meer vaardigheden vrij te spelen. In de LEGO City-avonturenwereld zijn er allerlei nieuwe gebieden om te ontdekken, zoals de maanbasis van Blackwell en het politiebureau van LEGO City. Spelers kunnen het ook opnemen tegen drie vrienden in de LEGO City-Battle Arena. De 3-in-1-Police Helicopter van Chase kan bovendien worden gebouwd om flitsen af te vuren en is om te bouwen tot de Police Hovercraft en Police Plane voor nog meer vaardigheden in het spel.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.