The Traveler uit Destiny is boven de aarde gespot

The Traveler uit Destiny is boven de aarde gespot

Morgen verschijnt Destiny. Maar wat is dat daar boven onze planeet? Voor de lancering van het spel sloeg YouTube-ster Alan Ismail (beter bekend als ‘MoreConsole’) de handen ineen met Activision. Het resultaat is een gedurfde actie waarbij op film werd vastgelegd hoe The Traveler boven de aarde zweeft, in het écht.

Of daar lijkt het in ieder geval sterk op. Eerder deze week liet Ismail een weerballon op die hoog in de atmosfeer opsteeg. Zo herschiep hij een van de meest iconische beelden uit Destiny. Op een hoogte van ruim 32.000 meter boven de aarde werd het beeld van The Traveler vastgelegd door een hooggelegen weerballon.

Het idee werd geïnspireerd op het artwork van de game, waar de The Traveler in de baan rond de aarde verschijnt. In het verhaal van Destiny staat The Traveler symbool voor een in de vergetelheid geraakte Gouden Eeuw op aarde. Tijdens die bloeiperiode maakte een hoogstaande beschaving ontdekkingsreizen door ons zonnestelsel en bouwde koloniën op Mars en Venus. Maar als je als speler aan het Destiny–avontuur begint, is die Gouden Eeuw niet meer dan een vage herinnering. The Traveler wordt gespot terwijl hij boven de aarde zweeft. Hij bevindt zich exact boven het laatste menselijke heiligdom op de planeet, de laatste veilige stad op aarde.

Als Guardian of the City vecht je als speler talloze oorlogen uit tegen de vijanden van de mensheid. Je trekt erop uit om de verloren koloniën te (her)ontdekken en ontgrendelt gaandeweg de grote mysteriën van het verleden. Zo waarborg je de toekomst van de aarde.

Ik wou één van de meest iconische beelden van de game tot leven te wekken en The Traveler speelt een cruciale rol in het verhaal van Destiny. Ik vind het fantastisch dat ik iets unieks heb mogen maken, waarmee we de diepe essentie van de game echt recht doen. De gedachte dat The Traveler in een baan ronde de aarde zweeft zal veel gamers inspireren. Ik kan me geen betere manier voorstellen om helemaal in de stemming te komen om direct de game te gaan spelen als die volgende week dinsdag uitkomt.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.