Thief: Channeling of the Primal trailer

Thief: Channeling of the Primal trailer

Square Enix en Eidos-Montréal, de met prijzen overladen studio achter het bejubelde Deus Ex: Human Revolution, heeft een gloednieuwe trailer vrijgegeven, die de finale, ongelooflijk gedurfde, doch fatale kraak van Garrett en zijn voormalige protegé Erin beschrijft.

“Ontwaakte Broeders…
We zijn samengekomen om de City richting een Nieuwe Tijd te leiden
Laat ons beginnen met het tot leven wekken van de Primal”

De nieuwe trailer, die is gecreëerd met in-game graphics, heet ‘ Thief: Channeling of the Primal’ en onthult het moment dat Garrett en Erin erachter komen dat het artefact, dat ze in opdracht moesten stelen, een centrale rol speelt in een bizar ritueel: het betreft een ceremonie uitgevoerd door een geheim genootschap van in pijen gehulde mannen die controle proberen te verkrijgen over een mysterieuze energie genaamd The Primal. Het bestaan van de The Primal was, tot nu, slechts gebaseerd op een gerucht. Garrett voelt dat de klus te gevaarlijk is en probeert deze af te blazen maar de opstandige Erin weigert de kraak af te breken. Het ritueel begint, de kracht van The Primal komt vrij, het gebouw trilt op zijn grondvesten en Erin valt een tragische dood tegemoet. Wanneer de tijd verstrijkt, begint de stad te veranderen. De inwoners veranderen en ook Garrett zelf verandert. Het wordt langzaam duidelijk dat de kracht van The Primal veel groter is dan men ooit had kunnen voorstellen.
“Men dacht de wijsheid in pacht te hebben …
Trachtte datgene te beheersen wat men niet volledig begreep”

Thief zal op 28 februari 2014 verschijnen voor PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.