Titanfall en Forza 5 gebruiken Cloud

Titanfall en Forza 5 gebruiken Cloud

Micrososft heeft 700 miljoen dollar gepompt in de techniek achter de cloud. Logisch dus dat ontwikkelaars hier maar al te graag gebruik van maken. Cloud gaming blijkt helemaal hip te zijn, maar niemand weet precies wat we er van kunnen verwachten. Jon Shiring, medewerker bij Respawn, vond het tijd om duidelijkheid te scheppen.

Volgens hem zijn de dedicated servers in de cloud sneller en betrouwbaarder dan player-hosted servers. De meeste games kiezen één persoon uit die de game mag hosten (en gaat dus dienen als server). Dit kan snelheidsproblemen met zich mee nemen. Gevolg: lag. Door servers in de cloud te gebruiken moet lag een ding uit het verleden worden. Mits jij natuurlijk een leuke internetverbinding hebt.

Dit is echter niet het enige waar de cloud voor gebruikt gaat worden. De cloud is een enorme opslagplaats met bizar veel rekenkracht. Naast de processor in je console kan de cloud dus ook dingen voor je berekenen. Dit zorgt ervoor dat de console langer mee kan gaan, omdat de hardware een “upgrade krijgt via de cloud”.

In Forza 5 gaat jouw racegedrag gekopieerd worden in de cloud om later te verschijnen in games van andere personen. Zonder dat jij online bent, speelt jouw ‘drivatar’ tegen je vrienden en compleet onbekenden. Het is het einde van de AI in racegames, waardoor races een stuk realistischer en spannender gaat worden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.