Trailer, datum en details voor Star Wars: Battlefront 2

Star Wars Battlefront 2

PC PlayStation 4 Xbox One
8.4

Sterk

8.2

User Avg

Trailer, datum en details voor Star Wars: Battlefront 2

Trailer, datum en details voor Star Wars: Battlefront 2

Vandaag op de Star Wars Celebration hebben Electronic Arts en Lucasfilm Ltd. aangekondigd dat Star Wars Battlefront II wereldwijd wordt uitgebracht op 17 november 2017. Voortbordurend op de basis van baanbrekende graphics en authenticiteit van de originele Star Wars Battlefront, creëren DICE, Motive en Criterion samen één van de meest complete Star Wars-games tot nu toe. Star Wars Battlefront II stelt spelers in staat om het onvertelde verhaal te beleven van een speciale Imperial elite-eenheid in een gloednieuwe singleplayer-campagne. Daarnaast kunnen ze een First Order TIE Fighter besturen tijdens intense luchtgevechten in de ruimte en als grondsoldaten of iconische heroes/villains, zoals Yoda en Darth Maul, spelen tijdens epische multiplayergevechten in alle drie de Star Wars-tijdperken. Matt Webster, Executive Producer bij Criterion:

In Star Wars Battlefront II wilden we echt de essentie van heldendom vastleggen en ervoor zorgen dat iedereen in Star Wars een held kan worden. Ongeacht of je nu speelt met iconische karakters als Rey of Luke, als trooper in de frontlinie, als gevechtspiloot in epische multiplayergevechten, of dat je je mee laat voeren door een nieuw Star Wars-verhaal dat het gat overbrugt tussen Star Wars: Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens: je wordt een held in Star Wars Battlefront II.

De Star Wars Battlefront II singleplayer-campagne, die nieuwe personages van Motive bevat die zijn gecreëerd in nauwe samenwerking met de verhaalgroep bij Lucasfilm, voegt een nieuw spannend verhaal toe aan het Star Wars-universum. Het spel speelt zich af in de 30 jaar tussen de verwoesting van Death Star II en de opkomst van de First Order. Het singleplayer-verhaal introduceert Iden Versio, de leider van Inferno Squad, een speciale elite-eenheid van de Galactic Empire, die op de grond even dodelijk is als in de ruimte. Naast Iden ontmoeten en spelen spelers tijdens de campagne ook andere iconische Star Wars heroes en villains, zoals Luke Skywalker en Kylo Ren. Douglas Reilly, Senior Director, Digital & Franchise Management:

EA heeft een ongelooflijk team ontwikkelaars bij elkaar gebracht om een Star Wars-spelervaring neer te zetten zoals fans die nog nooit hebben ervaren. Star Wars Battlefront II biedt spelers alles wat ze mooi vonden aan het laatste deel en voegt nieuwe modes toe waarvan we weten dat de fans ze willen zien, inclusief een volledig nieuw verhaal dat is ontwikkeld in samenwerking met Lucasfilm.

Mark Thompson, Game Director bij Motive Studios:

We wilden een campagne maken die een verhaal vertelt dat we nog niet eerder in Star Wars hebben gezien. Het was belangrijk voor ons om een nieuw authentiek verhaal te vertellen, een verhaal dat spelers een gloednieuw perspectief biedt. Door spelers in de huid te laten kruipen van een elite-eenheid van de Imperial strijdkrachten kunnen we ze laten zien hoe de strijd er vanaf de andere kant uitzag.

Naast de gloednieuwe singleplayer-campagne transformeert het team van DICE de multiplayer van het spel tot het ultieme Star Wars-strijdtoneel. Met modes voor maximaal 40 spelers voert Star Wars Battlefront II de fans door talloze iconische locaties uit alle drie de tijdperken: prequel, classic en new trilogy, inclusief nieuwe in-game locaties zoals de bladerdaken van de jungle op Yavin 4, de ruimtehavenstad Mos Eisley en Starkiller Base. Spelers kunnen kiezen uit diverse land- en luchtvoertuigen om de reis van hun eigen held te bepalen met configureerbare personage-ontwikkeling voor heroes, villains, soldaten en starfighters.
Ook ruimtegevechten op galactische schaal, één van de meest gevraagde modes door fans, worden tot leven gebracht in Star Wars Battlefront II. Criterion, dat een rijke geschiedenis heeft als het aankomt op het creëren van de snelste en meest intuïtieve voertuigen, heeft de ruimtegevechten helemaal opnieuw opgebouwd met verfijnde besturing, wapens en aanpassingsmogelijkheden. Spelers kunnen achter de stuurknuppel kruipen van de meest iconische schepen in het heelal waarmee ze zigzaggen tussen asteroïdevelden en door imperial dock yards vliegen tijdens cruciale luchtgevechten.

Fans die Star Wars Battlefront II pre-orderen kunnen naar de spannende bioscoop-release van Star Wars: The Last Jedi toeleven in de wetenschap dat ze content zullen ontvangen die is geïnspireerd door de binnenkort verwachte film en exclusieve thematische looks voor Kylo Ren en Rey. Spelers kunnen beide personages ook uitrusten met epische ability upgrades in multiplayer. Als ze het gevecht naar de ruimte verplaatsen kunnen spelers daarnaast upgraden naar de Star Wars: The Last Jedi Millennium Falcon en een nieuw First Order-schip.

Spelers die Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition pre-orderen hebben toegang tot alle door Star Wars: The Last Jedi geïnspireerde pre-order content in Star Wars Battlefront II: The Last Jedi Heroes, maar kunnen ook het slagveld domineren als de ultieme Star Wars elite trooper. Elke soldatenklasse krijgt upgrades met superieure vuurkracht, dodelijke wapenaanpassingen en epische gevechtsmogelijkheden. Eigenaars van de Deluxe Edition krijgen ook een voorsprong aan het oorlogsfront: zij kunnen zich drie dagen eerder in het spel storten.

Star Wars Battlefront II wordt wereldwijd uitgebracht op 17 november 2017 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Spelers die eerder toegang tot het spel willen, kunnen dat vanaf 14 november krijgen met de Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition, of vanaf 9 november via de Play First Trials op EA Access en Origin Access.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.