Xbox-spelers krijgen Xbox-carrière

Xbox-spelers krijgen Xbox-carrière

Mike Ybarra, hoge pief bij het Xbox-platform van Microsoft, liet een tijd geleden al weten dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe vorm van achievements, inclusief een heus carrière-systeem voor gamers. Dit laatste is inmiddels in een vroege fase van testen. Het idee hierachter is dat gamers online vaak via hun gamerscore van de behaalde achievements worden beoordeeld. Iets wat niet helemaal eerlijk is wanneer jij iemand bent die letterlijk twee games per jaar speelt. Maar wel twee games waar je bizar goed in bent. Een eSporter bijvoorbeeld. Het nieuwe systeem moet de ‘digitale penis’ op een nieuwe manier kenbaar laten maken.

Zo gaat het mogelijk zijn om in dit nieuwe systeem voortgang in levels te zien en kun je zelfs prestige raken in games. Wanneer je een game dus veel speelt, er erg goed in bent, krijg je een visueel bewijsstuk hiervan. Daarnaast kun je ook beloond worden met loot crates waarin cosmetische items voor de nieuwe avatars zitten. Ben je goed in Call of Duty? Dan trek je dus een Call of Duty-shirt aan!

Daarnaast zal het carrière-systeem ook met queesten en specifieke opdrachten komen bij bepaalde games. Hier kunnen ook loot crates mee verdiend worden, maar ook extra XP in het spel zelf. Het systeem komt naast het huidige achievementsysteem.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.