Turn 10 past prijzen en beloningen aan in Forza Motorsport 5

Turn 10 past prijzen en beloningen aan in Forza Motorsport 5

Turn 10, de ontwikkelaar van Forza Motorsport 5, heeft de laatste dagen flink wat kritiek over zich heen gekregen. Tijdens het spelen van de vijfde Forza krijg je veel te weinig credits als beloning voor gewonnen races en auto’s zijn veel te duur. Het lijkt alsof de ontwikkelaar dit expres heeft gedaan, er kunnen namelijk via een micro-transactie extra credits gekocht worden. Met echt geld koop je dus geld voor in je game. Een systeem dat we vaker tegenkomen in games. Echter, meestal is dit alleen aanwezig in games die gratis te spelen zijn, niet in titels waar je zestig euro voor neer hebt mogen leggen.

Om de gamers tegemoet te komen zal de ontwikkelaar vanaf vrijdag prijzen weg gaan geven in de vorm van credits aan de spelers van de game. Daarnaast zullen alle auto’s tussen vrijdag en 1 december met vijftig procent korting verkocht worden. Forza Motorsport 5 VIP Members krijgen daarnaast ook nog eens de 2013 Lotus E21 grand prix car als dank. Mocht deze al aangeschaft zijn, dan zal de 1962 Ferrari 250 GTO beschikbaar komen. Mocht de speler deze ook al in de digitale garage hebben staan, dan zal de 2013 LaFerrari verschijnen.

Mensen die de limited edition van de game hebbben gekocht krijgen genoeg credits om welke auto dan ook te kopen. Of na 1 december de prijzen weer naar het oude teruggezet gaan worden is niet bekend. Wel zegt Turn 10 dat ze de economie in de game in de gaten gaan houden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.