Up2Date, 1 april 2018: Een hoofdrol voor Lindsay Lohan!

Up2Date, 1 april 2018: Een hoofdrol voor Lindsay Lohan!

Het was deze week de week dat Far Cry 5 eindelijk verscheen. Hiermee lijkt 2018 qua games eindelijk helemaal in gang te zijn geschoten. Far Cry 5 is de eerste echte grote multiplatform titel van dit jaar, maar in april kunnen we ook vuurwerk verwachten met onder meer de nieuwe God of War. Het was ook de week waar het lente-zonnetje zich af en toe lekker liet zien. Bovendien is het de week van Pasen! Genoeg moois dus deze week. Bovendien kun je nu het beste nieuws van de afgelopen week teruglezen in een verse Up2Date!

Lindsay Lohan verliest van Take-Two
Die gekke Lindsay Lohan. Vroeger een schattig sterretje, tegenwoordig helemaal ontspoord. Hoewel we Lohan de laatste tijd iets minder in het nieuws zien, was ze deze week weer helemaal terug. Misschien kun je je namelijk nog herinneren dat Lohan Take-Two (als het moederbedrijf van Rockstar) voor de rechter sleepte. Lohan zou namelijk twee keer in artwork van GTA V terugkomen. Bovendien zou ook een personage in de game op haar gebaseerd zijn. En daar had Rockstar geen toestemming voor gekregen. Kwestie van de portemonnee trekken, maar daar ging Rockstar natuurlijk niet in mee.

Ook de rechter ging daar niet in mee. Rockstar heeft niets verkeerd gedaan in Grand Theft Auto V ten opzichte van Lohan. Zowel het artwork als het in-game personage zijn volgens de rechter zo stereotype en zo sarcastisch bedoeld, dat dat helemaal niets met Lohan te maken heeft. Het had zo maar een andere willekeurige vrouw uit LA kunnen zijn. De vordering van Lohan werd dan ook aan alle kanten afgewezen. Stereotype en sarcastisch, dat compliment kan Lohan in ieder geval in haar zak steken…

Maart-update Gran Turismo Sport brengt een hoop nieuwe content
Ik blijf het maar zeggen: Gran Turismo Sport is een verborgen pareltje. De game kreeg niet bijzonder veel aandacht toen hij verscheen. Steker nog, de game kreeg behoorlijk veel kritiek over zich heen. Aan de ene kant terecht: de game kende niet super veel content aan de start. Aan de andere kant: Gran Turismo Sport is voornamelijk een spin-off die zich richt op het online racen. Heel anders dan de originele Gran Turismo-serie.
Dat online racen zit fantastisch in elkaar en qua content komt het ook steeds meer goed. Ook deze maand kreeg Gran Turismo Sport weer een behoorlijke gratis update. Zoals we in de afgelopen maanden ook gezien hebben, bestaat de update in eerste instantie in 12 nieuwe auto’s. Ook krijgen we een nieuw circuit en kunnen we aan de slag met nieuwe single-player content. Ik was in ieder geval al overtuigd van de game, en ik denk dat fans steeds blijer worden met Gran Turismo Sport!

PlayStation Plus én Xbox Games with Gold line-up bekend
Elke maand weer is het spannend welke games er dit keer gratis worden aangeboden met PlayStation Plus en Games with Gold. De laatste maanden zijn de line-ups steeds degelijker lijkt het, in ieder geval bij PlayStation Plus. Ook de komende maand is meer dan prima met PlayStation Plus. Zo kun je los gaan in the Wasteland met Mad Max. Het geeft een fantastisch gevoel om daar door de woestijn heen te scheuren. Ben je dan nog niet klaar met jouw ‘Need for Speed’, dan kun je aan de slag met Trackmania Turbo. Ik waarschuw je alvast, want bij deze game ligt het verslavingsgevaar behoorlijk op de loer.

De Games with Gold line-up kan ook zeker meer dan prima genoemd worden. Allereerst is daar The Witness. Hoewel de game er in eerste instantie misschien een beetje suf uitziet, wil ik je met klem aanraden om deze game een kans te geven. Het is een van de beste indies en puzzelgames die ik ooit gespeeld heb. Halverwege de maand kun je aan de slag met Assassin’s Creed: Syndicate. Mocht je die game nog niet gespeeld hebben dan is dat zeker ook nog een aanrader! Ook Cars 2 en Dead Space 2 zijn gratis te downloaden.

LEGO The Incredibles komt in juni
De LEGO-games hebben al tal van verschillende universums bezocht. Lord of the Rings, Star Wars, Marvel, je kunt het zo gek niet bedenken of er is onderhand al een LEGO-game van gemaakt. Ter ere van de nieuwe Incredibles-film komt Travelers Tales binnenkort met LEGO The Incredibles. In deze game zijn onder meer scenes uit de twee Incredibles films te spelen, maar er worden ook een aantal nieuwe scenario’s speciaal voor de game geschreven. The Incredibles is een van mijn favoriete Pixar-films en ik kan dan niet wachten op de nieuwe film. Met deze game wordt de pret alleen nog maar groter.
Natuurlijk was er nog meer deze week op GameParty. Eefje ging aan de slag met de review van No Ni Kuni II, een van de andere voorjaarstoppers van 2018. Bovendien is Eefje nog altijd bezig met Yakuza 0. Bas had een zeer bijzondere ervaring met Sea of Thieves, terwijl Daan ook een ‘bijzondere’ ervaring had met Scribblenauts Showdown. Zelf keek ik nog naar de retro-mogelijkheden op de Nintendo Switch.

Dat was het weer voor deze week! Ik hoop je ook volgende week weer te zien op GameParty. Tot dan!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.