Hoelang zijn games nou boeiend?

Hoelang zijn games nou boeiend?

Met de feestdagen die eraan zitten te komen hebben jullie vast wel games op het oog die jullie willen hebben. Vandaag ga ik het hebben over de tijd die je aan een game kan besteden. Zijn games het wel waard om langer dan bijvoorbeeld een jaar te spelen?

Voor sommige gamers bestaat hun jaar uit maar één bepaalde game. Die spelen ze het gehele jaar door en misschien, als er iets leuks uitkomt, halen ze die er ook nog bij. Om een voorbeeld te noemen: Je koopt FIFA en speelt die game een heel jaar door tot de volgende FIFA uitkomt. In de tussentijd speel je hooguit één andere game en gaat daarna weer verder met FIFA. Is dat niet zonde?

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Zelf koop ik elk jaar standaard Call of Duty. Niet per se omdat het elk jaar weer in de winkels ligt, maar omdat het een gewoonte is. Daarnaast koop ik gemiddeld 1 game per maand (afgelopen jaar). Maar als ik dan kijk naar games die ik het langst speel is het toch Call of Duty. De rest speel ik gewoon uit en leg ik weer in de kast om vervolgens online te knallen. Maar waarom?

Je kan games meerdere keren uitspelen, op verschillende moeilijkheidsgrades of je kan de game 100% uitspelen door alle schatten etc. te zoeken. Zelfs Destiny heeft mij niet helemaal overtuigd. In het begin was ik erg enthousiast aan het level met mijn character tot ik een raid ging spelen. Alle missies gedaan, strikes zelfs meerdere malen door de Daily en Weekly-strikes. De raid een paar keer gedaan maar dan? Wat moet je daarna nog doen wat je niet gedaan hebt? Sommigen vertellen me dan dat ze hun gear aan het levelen zijn. Mijn gear was al max-level en ik had geen zin meer om nieuwe gear te zoeken, want dat duurt abnormaal lang in Destiny. Hoelang zijn games nou eigenlijk boeiend?

Het antwoord is simpel: zo lang als jij wilt. Het verschilt per persoon. Hou je meer van Battlefield dan speel je dat gewoon het hele jaar. Hou je meer van World of Warcraft dan speel je dat. Hetzelfde geldt met Destiny. Veel vrienden spelen de game nog, en ik ben verder gegaan met Call of Duty en op dit moment vooral Far Cry 4. Ik denk dat ontwikkelaars een game alleen boeiend genoeg kunnen houden door steeds DLC uit te brengen. En dan wel uitbreidend op het verhaal natuurlijk, of nieuwe missies.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Bij de multiplayer van Call of Duty is het weer een ander verhaal. Daar worden enkel nieuwe maps en wapens geïntroduceerd en toch blijven mensen het spelen. De kracht zit hem in het feit dat potjes niet altijd hetzelfde zijn. Call of Duty draait eigenlijk alleen maar om de multiplayer omdat het zo lekker wegspeelt en een snelle gameplay heeft. Destiny is hier denk ik nog te nieuw voor en voelt anders aan.

Naast shooters zijn er natuurlijk nog andere games die je makkelijk een jaar of langer kan spelen. Iedereen heeft wel een bepaalde game die hun favoriet is. Als ik een game zou moeten kiezen die ik nu voor een jaar zou moeten spelen naast Call of Duty zou het GTA V zijn. Rockstar brengt niet alleen nieuwe spullen uit voor GTA Online maar spelers kunnen hun eigen levels maken, hun eigen races en binnenkort zelfs heists. Er is niets leuker dan bouwen aan je eigen game-ervaring, want jij weet wat je het leukst vind om te doen. Hierdoor heeft Rockstar de manier gevonden om elke speler een andere GTA-ervaring te geven.

Daarnaast kan je ook gewoon cruisen in je bolide door de wereld van GTA V of sleutelen aan auto’s die in je garage staan. Tegenwoordig kan je drie eigendommen bezitten. Dus bijvoorbeeld drie garages. Hier kan je dan de mooiste auto’s in kwijt en helemaal upgraden bij Los Santos Customs. GTA V is dus een mooi voorbeeld van een game die genoeg biedt en voor iedereen wel wat in huis heeft.

Om weer terug te gaan naar het onderwerp: Hoelang zijn games boeiend, het ligt dus aan jezelf. Ontwikkelaars maken een game die zoveel mogelijk mensen aan moet spreken. Het kan zijn dat het jou helemaal niet aanspreekt en je het dus niet koopt of alleen uitspeelt en weer in de kast legt. Het kan ook zijn dat de game eigenlijk voor jou gemaakt is en je de game dus een vol jaar kan spelen, of langer. Bij mij zijn dat Call of Duty en Grand Theft Auto V/Online. Ik zou graag willen weten welke games jullie voor een langere tijd kunnen spelen. Of misschien ben je het totaal oneens met mij. Deel jouw gedachtes hieronder in de comments!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.