De grote Sinterklaas Feature 2015

De grote Sinterklaas Feature 2015

Zo, lieve lezertjes van GameParty. Nu het 7 december is, heb ik, Sinterklaas alle tijd om over wat dingen na te denken. Bijvoorbeeld over de gamesindustrie. Want jullie weten het misschien niet, maar Sinterklaas is stiekem een grote fan van games. Je moet toch wat te doen hebben, als je de meeste maanden van het jaar in Spanje zit? Daarom heeft Sinterklaas eens nagedacht over afgelopen jaar. Wie krijgt er van Sinterklaas een gouden chocoladeletter in zijn of haar schoen? En wie moeten er mee in de zak naar Spanje? Een klein overzichtje.

Gouden Chocoladeletter: Psyonix: Rocket League
Eerder deze week werd op the Game Awards bekend dat Rocket League de titel voor beste indie-game van het jaar had gewonnen. In de ogen van de Sint is dat niet meer dan terecht. Een hoop pieten hebben de game gratis kunnen downloaden met PlayStation Plus, maar de game komt nu ook richting de Xbox One. Ondertussen is de interesse van spelers op de PlayStation 4 en de PC ook nog zeker niet afgenomen. Sinterklaas houdt natuurlijk van cadeaus geven, maar ook de makers van Rocket League, Psyonix, weten van uitdelen.

Zij komen namelijk met een hoop gratis content voor Rocket League door de maanden heen. Nieuwe antennes rondom games en nieuwe arena’s om in te spelen, allemaal gratis en voor niets. Helaas is er geen speciaal evenement rondom Sinterklaas, maar rondom Halloween en Kerstmis zijn er gratis voorwerpen te verzamelen. En mocht je nou nog meer nieuwe content willen hebben, dan kun je voor een klein bedrag wat DLC kopen. Dit is echter puur cosmetisch: geen pay-to-win.

In Rocket League draait het om scoren
Maar Psyonix is goed bezig, knoop dat in je oren
Rocket League krijgt een hoop gratis nieuwe content
De Sint hoopt dat developers meegaan met deze trend
Gouden Chocoladeletter: Evolution Studios: Driveclub
Vorig jaar moest Evolution Studios eigenlijk mee in de zak naar Spanje. Een PlayStation Plus-versie beloven aan alle lieve kindertjes, maar deze vervolgens niet kunnen leveren. Ook diegene die Driveclub in de zak van Sinterklaas vonden, hebben misschien een beetje beteuterd gekeken toen ze het schijfje in hun PlayStation 4 stopten. De servers werkten in ieder geval niet mee en de game voelde eigenlijk niet helemaal af.

Maar gedurende 2015 heeft de Sint dankzij het Spaanse internet een hoop updates kunnen binnenhalen. Deze updates hebben er voor gezorgd dat de multiplayer van Driveclub goed blijft lopen en dat er een hoop DLC beschikbaar is. Nu de Season Pass is afgelopen, blijft er zelfs nog gratis DLC verschijnen. Ook heeft Evolution aangegeven dat er in 2016 nog meer content aan zit te komen!

Het begin van Driveclub, dat was niet zo goed
Maar nu heeft Driveclub zich herpakt, vol goede moed
De game speelt lekker, we kunnen heerlijk scheuren
Met zoveel content, daar kan niemand over zeuren
Mee in de zak naar Spanje: Sony: PlayStation Plus
De Sint gaat natuurlijk al behoorlijk wat jaartjes mee en heeft het PlayStation Plus-programma vanaf het begin af aan meegemaakt. Nou moet de Sint eerlijk toegeven dat het begin niet zo heel bijzonder was: wat PSone-titels en wat mini’s, daar werd je nou niet bepaald heel erg vrolijk van. Maar het aanbod voor de PlayStation 3 werd steeds beter: eigenlijk elke maand een nieuwe toptitel (soms zelfs wel twee!) die gratis werd uitgedeeld aan alle PlayStation Plus-leden. De PlayStation Vita deelde op een gegeven moment ook mee in de pret.

Maar toen kwam de PlayStation 4 om het hoekje kijken en werd PlayStation Plus verplicht om online te kunnen spelen. Wat wil zeggen dat PlayStation Plus er in ieder geval een hoop abonnees bij kreeg. Helaas ging het niveau niet mee omhoog met het ledenaantal. Sterker nog, de kwaliteit van de games ging in de ogen van Sint en zijn Pieten behoorlijk ver omlaag zelfs. Voor de PlayStation 4 moeten we het vaak doen met indies (en deze maand zelfs slechts 1 hoofdstuk van een volledige game) en ook voor de PlayStation 3 is het niveau niet altijd om naar huis te schrijven. Ondertussen lijkt er voor de Vita haast geen game meer over op wat Japanse RPG’s na.

PlayStation Plus: het was op een gegeven moment zo mooi
Maar toen kwam de PlayStation 4, en werd het echt een zooi
Veel gamers vinden het aanbod van de games prut
Heel eerlijk, zelfs de Sint vindt de games af en toe kut

https://www.youtube.com/watch?v=99Uc6RgPT24

Mee in de zak naar Spanje: Activision: Tony Hawk’s Pro Skater 5
Mijn hemel, als er een game is die de Sint dit jaar niet in de schoentjes van kinderen stopt is het Tony Hawk’s Pro Skater 5. Activision is bij deze in ieder geval de winnaar van de roe dit jaar. Maar de award had net zo goed dikke drol van het jaar kunnen heten, als je het aan de Sint vraagt. Vroeger was het nog een fantastisch cadeau, zo’n Tony Hawk-game. Kinderen door heel het land hadden Tony Hawk’s Pro Skater 1, 2, 3 en 4 hoog op het lijstje staan. En terecht, want het waren fantastische games. Maar deeltje vijf is echt tranen trekkend slecht.

Zwarte Piet ging uit fietsen, maar toen klapte zijn band. Dat leed van Zwarte Piet is nog maar klein, vergeleken met wat spelers van de nieuwe Tony Hawk moeten doormaken. De game ziet er niet uit, zit vol met bugs en speelt ook helemaal niet fijn. Onlangs kwam er een patch uit die groter was dan de volledige game: misschien al een teken dat het bij de release niet helemaal lekker zat. Het is schandalig wat men heeft gedaan met licentie!

Tony Hawk was vroeger echt de beste
Maar bij nummer 5 was het een blinde die hem testte
Deze game is echt zo ontzettend slecht
Tony Hawk’s Pro Skater 5 geeft Sint niet eens aan zijn knecht.
Zo, Sinterklaas heeft zijn mening gegeven. De Sint hoopt dat iedereen blij is met wat hij of zij heeft gekregen met pakjesavond. Het was een drukke tijd, maar nu het 5 december is geweest, heeft de Sint eindelijk weer tijd om te gamen!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.