Up2Date, 11 maart 2018: Smash Bros! Call of Duty! Nog veel meer!

Up2Date, 11 maart 2018: Smash Bros! Call of Duty! Nog veel meer!

Zo’n eerste week van maart, meestal is het niet echt spannend op het gebied van gaming. De eerste voorjaarstoppers laten nog heel even op zich wachten en de E3 is nog heel erg ver weg. Toch was het deze week behoorlijke spectaculair. Zo was daar ineens een Nintendo Direct en werd er ook nog eens een nieuwe Call of Duty aangekondigd. Geen verkeerde week als je het mij vraagt. Alleen al vanuit de Nintendo Direct waren er ontzettend veel nieuwtjes, dus ik kan me zo voorstellen dat je door de bomen het bos niet helemaal meer kon zien. Daarom neem ik de heetste nieuwtjes van de afgelopen week met je door.

Super Smash Bros. komt dit jaar nog naar Nintendo Switch
Wat mij betreft had ik dit artikel alleen al kunnen wijden aan de nieuwe Smash Bros die is aangekondigd, maar dat is misschien een beetje saai voor gamers zonder een Nintendo Switch. Hoe dan ook zat ik op de donderdagavond met kippenvel toen het logo van Smash Brothers op het einde van de Nintendo Direct in beeld kwam. We wisten natuurlijk al dat er ooit een Super Smash Bros. naar de Switch zou komen, maar de bevestiging dat de game al dit jaar komt is natuurlijk wel een heel leuk nieuwtje.
Overigens is de game nog met een hoop mysterie omgeven. We weten in ieder geval dat de Inklings uit Splatoon in de game zullen zitten en dat een hoop veteranen als Mario en Link ook weer (natuurlijk) terugkeren. Maar het is nog maar de vraag of dit een port is van Smash voor de Wii U en 3DS, of dat we te maken hebben met een geheel nieuwe versie. Ik gok (en ik hoop het ook van harte) dat we te maken hebben met een geheel nieuw deel in de serie. Nintendo is namelijk zeer duidelijk geweest over de ports die naar de Switch kwamen. Mocht dit uiteindelijk wél een port zijn, dan zullen een hoop gamers toch een beetje teleurgesteld zijn denk ik. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van Nintendo. Wordt vervolgd!

Nieuwe Call of Duty is Black Ops 4
Een nieuwe Call of Duty is altijd groot nieuws, maar ik kan niet zeggen dat ik het erg warm kreeg van de nieuwe onthulling van deze week. James Harden teasde het al een dag van te voren door een petje met het nieuwe logo van Black Ops 4 te dragen, maar ook Activision bevestigde dat we dit najaar Call of Duty: Black Ops 4 kunnen verwachten. Ik zit daar persoonlijk niet erg op te wachten.
Call of Duty voelt toch voor een groot gedeelte als ieder jaar dezelfde game, maar dan in een ander jasje. En mocht dat jasje eens wat anders zijn, dan kan er een negatieve reactie (Infintie Warfare, wat in mijn ogen echt een toffe game was) of een zeer positieve reactie (WWII) volgen. Maar alweer een Black Ops-titel is in mijn ogen wel weer heel goedkoop. Ook al zal de game dan anders zijn (het gerucht gaat namelijk dat dit een boots on the ground Black Ops gaat zijn), ik krijg er toch een beetje een nare smaak van in mijn mond. We zullen zien wat het najaar ons brengt!

Fortnite Battle Royale komt naar mobile
Naast Call of Duty en Super Smash Bros. is het nieuws rondom Fortnite misschien wel het grootste nieuws van de afgelopen week. Waar eerst Player Unknown’s Battlegrounds dé hype was, lijkt die game helemaal van de troon gestoten te zijn door Fortnite. Beter goed gejat dan slecht bedacht, want de populariteit van Fortnite gaat op dit moment echt door het dak heen. Die populariteit zal alleen nog maar groter worden wanneer de game ook op de mobiele apparaten te spelen is. Bovendien zal de game op de mobiele apparaten identiek zijn aan de console-versie en is cross-play mogelijk. Een knappe prestatie als Epic dit voor elkaar krijgt!

The Division 2 aangekondigd door Ubisoft
Alsof het nog niet genoeg was deze week, dropte Ubisoft ook nog even dat zij bezig zijn met het tweede deel van the Division. Ik vind het jammer dat het eerste deel niet de aandacht kreeg die het misschien wel verdiende. De game scoorde overigens prima, maar leek iets te snel een stille dood te sterven. Nu het idee van een game als een jarenlange service (zie voornamelijk Rainbow Six Siege) een beetje aan lijkt te slaan, heb ik er vertrouwen in dat het tweede deel van the Division waarschijnlijk een langer leven gaat krijgen. Meer details krijgen we op de E3 van dit jaar.

Bas was deze week druk. Hij schreef onder meer hoe Microsoft als underdog de gameindustrie weet te veranderen. Ook reviewde Bas Total War: Arena en speelde hij nog steeds LEGO Marvel’s Avengers. Ook keken we deze week naar de remakes van Bayonetta op de Switch. Ondergetekende keek naar het eerste deel, terwijl Harmen keek naar het tweede deel.

Dat was het weer voor deze week! Een net zo’n drukke week gaan we waarschijnlijk niet krijgen volgende week, maar je weet het maar nooit! We zijn in ieder geval uit onze winterdip gekomen, want deze maand kunnen we onder meer nog de release van Sea of Thieves, Ni no Kuni 2 en Far Cry 5 verwachten. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.