Up2Date, Gamescom 2014 dag 1

Up2Date, Gamescom 2014 dag 1

De persdag van de Gamescom is net voorbij en met de persconferenties van Sony, Microsoft en EA is er veel nieuws verschenen. De grootste nieuwtjes hebben wij daarom voor jou hier op een rijtje gezet.

Nieuw IP Bioware is Shadow Realms
Bioware is de afgelopen tijd gul geweest met het publiceren van teasertrailers, maar nu is eindelijk bekend waar het mysterieuze project over gaat. Shadow Realms is een online RPG voor de PC waarbij vier ‘uitverkorenen’ het moeten opnemen tegen de ‘Shadowlord’. Zowel de uitverkorenen als de ‘Shadowlord’ zullen door spelers worden bestuurd. De Shadowlord zal de rol innemen als een soort ‘gamemaster’ door de mogelijkheid aspecten van het spel te kunnen beheersen. Naast een korte trailer is er nog weinig over de game bekend, maar aanmelden voor de Alpha kan via de website.

Nieuwe Rollercoaster Tycoon
Het is een tijdje stil geweest rondom de Rollercoaster Tycoon franchise en nu weten we waarom. Atari is druk in de weer met het ontwikkelen van een nieuw deel. In Rollercoaster Tycoon World zullen spelers wederom een pretpark moeten opbouwen met winkels, attracties en decoratie. Nieuw is echter de multiplayer optie om met vier spelers te werken aan één pretpark en andere pretparken te bezoeken. Ook is het mogelijk eigen plattegronden te delen. De game zal begin 2015 verschijnen op de PC.
Grafisch genieten met FIFA
EA heeft aangekondigd dat FIFA World door middel van een nieuwe engine een grafische update zal krijgen. Deze update gaat gepaard met nieuwe features, zoals First Touch Control en Complete Dribbling. Daarnaast zal de A.I. worden verbeterd, wat niet alleen betrekking heeft op FIFA World, maar ook op FIFA 15. Naar aanleiding van communityfeedback heeft EA namelijk besloten de A.I. van goalkeepers in FIFA 15 sterk te verbeteren. Tevens zullen animaties van goalkeepers er een stuk beter uitzien en zal het publiek actiever reageren op reddingen van deze helden. Naast de grafische update krijgt FIFA 15 ook nieuwe features, zoals de mogelijkheid spelers tijdelijk te ‘lenen’ en het nieuwste clubnieuws via de Hub te lezen.

Twee nieuwe multiplayer modes Battlefield Hardline
Battlefield Hardline zal in ieder geval twee nieuwe multiplayermodes bevatten. Dit zijn Hotwire en Rescue. In Hotwire proberen de criminelen er vandoor te gaan met enkele waardevolle auto’s en is het aan de agenten om ze te stoppen. Dit worden natuurlijk wilde achtervolgingen waarbij het voor de bijrijder mogelijk is om uit het raam te hangen en op de tegenstander te schieten.

Rescue lijkt erg veel op de multiplayer-mode die we van Rainbow Six Siege hebben gezien. Een team van vijf criminelen moet gijzelaars in hun bezit houden, terwijl een team van vijf agenten juist probeert om die gijzelaars te bevrijden. Belangrijkste feature: iedereen heeft maar één leven. Daarmee belooft dit een spannende mode te gaan worden.

Gameplaybeelden Assassin’s Creed Rogue
De eerste beelden van Assasin’s Creed Rogue zijn gepubliceerd door Ubisoft. Het bedrijf is lekker gul geweest met twee videos van ruim acht minuten.
Gamescom Features
Ondanks dat we pas één beursdag achter de rug hebben, zijn er toch al een aantal artikelen op de website verschenen. Natuurlijk hebben we verslagen van de persconferenties. Robin heeft de presentatie van Microsoft samengevat en Fabiano heeft het nieuws van Sony voor je op een rijtje gezet. De crew op de beurs zelf zit ook niet stil! Zij zullen vandaag hun eerste previews op de website plaatsen, maar gisteren werd al de eerste GPN Vlog gepubliceerd. Hierin zie je hoe Bas en Danny probeerden om zo ver mogelijk de beursvloer op te komen.

Al met al is er weer aardig wat nieuws verschenen, zoals we ook mogen verwachten tijdens deze drukke periode. Echte grote, verrassende nieuwtjes ontbreken helaas nog. De grootste aankondigingen zijn immers al gemaakt en bedrijven vullen deze tijd door ons te voeden met onthullingen van nieuwe features, modes en trailers. Het belangrijkste is echter dat die voeding werkt, want klagen doen we niet. We luisteren tevreden en wachten gretig op het volgende nieuws.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.