Up2Date, 13 mei 2018: waar Eefje nooit Fortnite speelde…

Up2Date, 13 mei 2018: waar Eefje nooit Fortnite speelde…

Tijd om het nieuws op een rijtje te zetten dat echt telt. Deadpool 2 komt de posttraumatische stress van Infinity War wegwerken deze aankomende week, God of War is nog steeds awesome, het nieuwe album van Arctic Monkeys valt dik tegen en iedereen is nog steeds verslaafd aan Fortnite. En er was in de aanloop naar E3 uiteraard ook wat gamenieuws te rapen.

Fortnite krijgt Infinity War mode
Ik ga even oprecht eerlijk een bommetje droppen. Ik heb Fortnite nog niet gespeeld. De game staat al maanden op mijn PS4 te beschimmelen, maar het ook effectief opstarten is een stap die ik nog niet gezet heb. Ik ken de vele reacties op de game en vooral ook mezelf, dus ik weet goed genoeg dat als ik aan die game begin ik wel eens erg veel tijd zou kunnen aan gaan spenderen, tijd die ik met een drukke nieuwe baan en een baby gewoon niet heb. Dus blijf ik voorlopig gewoon op de zijlijn luisteren naar verhalen van een collega die driehonderd Euro in de game gepompt heeft en kijken naar nieuwsberichten als dit. Het idee om een Infinity Gauntlet in een potje battle royale te droppen die een lucky bastard laat spelen als Thanos is in elk geval geniaal te noemen. Het zijn dit soort dingen die er voor zorgen dat ik stiekem af en toe de applicatie laat oplichten in het menu van de console.

https://www.youtube.com/watch?v=NObMmc0ldes

Nintendo deelt nieuwe details Nintendo switch-online dienst
Dat je net zoals Xbox Live en het PSN zal moeten dokken om online te gamen op Switch is niet noodzakelijk een ramp vind ik. Het is met twintig euro per jaar niet al te duur en het zorgt er voor dat Nintendo niet langer wegkomt met voice chat via een app op je phone, toch? Het betekent ook dat je savefiles kunt opslaan in de cloud en je niet onherroepelijk je honderd uren savegame van Breath of the Wild kwijt bent wanneer je console stuk is. Ook dat is meegenomen. Minder te spreken ben ik echter over de extra incentive bedoeld om de service te stimuleren. Bij Plus en Gold krijg je uiteraard maandelijks een paar games, en toegegeven…vaak valt er over de kwaliteit van die titels wat te discussiëren, maar bij switch valt het me toch echt karig uit. Je zal op switch bij je lidmaatschap namelijk een selectie van twintig NES-titels kunnen spelen. Klassiekers, dat zeker…maar hoe vaak hebben we nu al Balloon Fight, Dr Mario en Donkey Kong de revue zien passeren?

Square Enix deelt details E3 presentatie
De grote jongens prikken hun datums voor de E3 beurs. In het geval van Square Enix betekent dat een video presentatie. Dat het fijn is om gameplay te zien te krijgen van de nieuwe Tomb Raider is nu al zeker, maar toch is het vooral die game rond The Avengers waar iedereen het meest naar uitkijkt denk ik. En was er niet ook iets rond Guardians of the Galaxy in de maak? Dit wordt ongetwijfeld eentje om in de gaten te houden.

Star Wars Battlefront II: The Han Solo Season begint op 16 mei
Zeg wat je wil over Battlefront 2, maar het is niet langer diezelfde game die in november vorig jaar terecht verguisd werd. Er zijn heel wat aanpassingen gedaan aan de balans van de gameplay en er werd gratis DLC toegevoegd, maar uiteraard is het de Seasons waarin alles in het teken staat van een film die het meest in het oog springen. Het Season rond The Last Jedi was al een succes en ook voor Solo is er een hele actie gepland. Nieuwe skins voor personages, een nieuwe map…. lles staat in het teken van de meest geliefde schelm uit het Star Wars-universum.
Days Gone krijgt een minimale speelduur van 30 uur
Ik voelde tot deze week erg weinig voor Days Gone, maar sinds de nieuwe info rond de game die deze week opdook staat het spel plots op mijn wishlistje voor 2019. Het kan plots snel veranderen. De reden daarvoor is dat het zo hard lijkt op een Walking Dead-game, mocht The Walking Dead niet onwijs kut zijn. Het idee om in een grote open wereld vol geïnfecteerd gespuis als biker rond te trekken lijkt me nu al één van de leukste bezigheden van volgend voorjaar. Dat en het feit dat Sony de afgelopen jaren met hun exclusives best al wat krediet opgebouwd hebben zorgen dat dit één van de games is waar ik op E3 best wel meer van wil zien. Zijn er dan geen nadelen aan deze days Gone? Wel…het staat gepland voor een release in het voorjaar van 2019 wat ervoor zorgt dat we The Last of Us 2 niet voor volgend najaar moeten verwachten, en gezien het min of meer gelijkaardige thema zou het me niet eens verbazen moesten Ellie en Joel doorslippen naar 2020.

Deze week op GameParty had Robin het over hoe hij nog steeds Super Mario Oddysey speelt. Het bleek opnieuw een duidelijke reminder dat ik toch echt eens een Switch moet in huis halen. Wanneer komt Metroid Prime 4 uit Nintendo?

Volgende week kan je op GameParty uiteraard weer terecht voor nieuws, features en……meer.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.