Up2Date, 3 augustus 2014

Up2Date, 3 augustus 2014

Het was deze week opvallend druk op het gebied van gamenieuws. De oorzaak is waarschijnlijk de Gamescom die over 1,5 week van start gaat, waardoor uitgevers en ontwikkelaars alvast de aandacht willen vragen voor hun games. Zo werden er een aantal nieuwe games aangekondigd deze week die ook speelbaar zullen zijn op de Gamescom. Gameparty stuurt dit jaar ook weer een delegatie naar Duitsland om die games speciaal voor jullie te checken en verslag te doen op de website. Zover is het echter nog niet. Eerst de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week.

F1 2014 aangekondigd
Het was te verwachten: een 2014-editie van de Formule 1 reeks van Codemasters. De uitgever wist het ons deze week te bevestigen en komt daarbij met een opvallende strategie: F1 2014 verschijnt op 17 oktober voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc. De next-gen consoles kunnen de game pas begin volgend jaar verwelkomen. Waarschijnlijk willen ze de extra ontwikkeltijd gebruiken om de next-gen-versies van de game nog verder op te poetsen, zodat die volledig kunnen glimmen. Of is het een marketingstunt: het kan zijn dat gamers de game nu eerst halen voor de oude console en volgend jaar (als ze een next-gen in huis hebben) de game opnieuw aanschaffen. Wie het weet mag het zeggen. Feit is in ieder geval dat veel racefanaten weer een game hebben om naar uit te kijken.
Deep Silver koopt rechten Homefront: Revolution
De geruchten gingen al langer dat het financieel niet goed zou gaan met Crytek. Ondanks dat Crytek die geruchten eerst nog ontkende is dat nu niet meer te doen. Ze hebben deze week namelijk de rechten van Homefront: Revolution verkocht aan Deep Silver. Deep Silver zal daarbij niet alleen de game uitgeven, maar ook de ontwikkeling van de game op zich nemen. Er word zelfs een hele nieuwe studio voor opgericht: Deep Silver Dambuster Studios. Meestal doet de wisseling van studio niet veel goeds voor de kwaliteit van een game, maar hopelijk geldt dat niet voor Homefront: Revolution. De eerste beelden en informatie zagen er namelijk goed uit, dus laten we hopen dat Deep Silver dit goed weet op te pakken en af te maken.

EA komt met abonnementsdienst en Sony heeft geen interesse
Electronic Arts heeft deze week hun nieuwe dienst EA Access aangekondigd. Dit wordt een dienst waarbij je als gamer een abonnement kunt nemen op de games van EA. In de betafase kost dit 5 euro per maand of 30 euro per jaar en voor dat geld kun je aan de slag met FIFA 14, Madden NFL 25, Peggle 2 en Battlefield 4. Heel snel nadat EA dit aankondigde kwam Sony met een opmerkelijke reactie. Zij zien geen toekomst voor dit soort diensten op het PlayStation platform. Volgens Sony biedt EA Access niet genoeg waar hun geld, maar het vermoeden is dat ze bang zijn dat EA Access concureert met hun eigen diensten. Microsoft ziet dat gevaar niet en voorlopig zal EA Access dus alleen op de Xbox One te vinden zijn. Wie weet dat Sony over een tijdje (mocht EA Access een succes blijken te zijn) wel weer terugkrabbelt.

Trailer toont Elise in Assassin’s Creed Unity
Vlak na de E3 ontstond er een flinke discussie over de rol van vrouwelijke hoofdpersonages in games. Ubisoft deed toen niet zulke handige uitspraken, waardoor ze nogal in een kwaad daglicht kwamen te staan. Daar lijken ze nu een einde aan te willen maken, want in de nieuwste trailer van Assassin’s Creed Unity zien we zowaar een vrouwelijk personage voorbij komen. Dit is Elise en zij zal een belangrijke rol gaan spelen in de game. Het is niet duidelijk of zij ook speelbaar zal zijn of dat ze meer de sidekick-rol zal krijgen, maar het is wel duidelijk dat Ubisoft iets goed probeert te maken. Zouden ze na de E3 snel aan de slag gegaan zijn met deze trailer? Of stond dit eigenlijk al in de planning en komt het nu gewoon goed uit? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Wat ik wel weet is dat het enthousiasme en nieuwsgierigheid rond Assassin’s Creed Unity weer flink is aangewakkerd.
Captain Toad: Treasure Tracker krijgt uitstel
Waren jullie ook zo betoverd door de trailer van de nieuwe Nintendo-game met Toad in de hoofdrol? Ik was dat wel en ben heel erg benieuwd naar deze nieuwe game voor de Wii U. Helaas is bekend geworden dat ik nog iets langer moet wachten want de game is uitgesteld naar januari 2015. Een opvallend uitstel, want nu zal de game precies de feestdagen missen. Dit betekent dat Nintendo heel veel vertrouwen heeft in zijn product of zulke grote problemen is tegen gekomen dat ze een uitstel niet konden vermijden. Persoonlijk hoop ik heel erg op het eerste, maar heb ik de tweede situatie ook wel in mijn achterhoofd.

Ondanks het vele nieuws zitten we toch echt in de zomerperiode. Redacteuren zijn op vakantie en er komen vrijwel geen nieuwe games uit. Dat zie je terug in het aantal artikelen op de website. Harmen deelde met ons zijn mening over de vele alpha’s en beta’s die tegenwoordig verschijnen van nieuwe games. Hij vindt dat namelijk wel een goede ontwikkeling. Verder heeft hij deze week de laatste hand gelegd aan de review van Wolfenstein en die wilden we natuurlijk graag met je delen. Naast de website zijn we sinds een tijdje ook actiever aan het posten op onze Twitter- en Facebookkanalen. Deze zullen we voor en tijdens de Gamescom ook volledig in gaan zetten om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de wat er allemaal op de beurs gebeurd. Ben je nog geen volger of fan? Kijk dan snel op @GamepartyNL of Facebook

Zoals ik al zei in de intro van deze Up2Date was er deze week eigenlijk teveel nieuws om goed samen te vatten in één artikel. Daarom wil ik je ook graag uitnodigen om even de nieuwsberichten op de website door te bladeren, want ik weet vrij zeker dat er nog wel meer nieuws is dat je interessant vindt. Ondertussen gaan wij verder met de voorbereidingen voor de Gamescom. Het zal niet lang meer duren voordat Gameparty geheel in het teken zal staan van deze beurs en we nóg meer nieuws zullen kunnen melden.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.