Up2Date, 29 juli 2018: Kan het nóg heter?

Up2Date, 29 juli 2018: Kan het nóg heter?

Schreef ik vorige week dat het ontzettend warm is, werd het de afgelopen week alleen nog maar weer warmer! Het was meer dan ooit weer om in je onderbroek voor je tv en je waaier te zitten gamen met de gordijnen dicht. Mocht je daar mee te druk zijn geweest de afgelopen week, dan zet ik het heetste nieuws van de afgelopen week voor jou op een rijtje. Of misschien ben je wel op vakantie geweest, en mogen we je deze week weer verwelkomen op GameParty. Hoe dan ook: het belangrijkste nieuws van de week!

Nintendo kondigt nieuwe Labo-set aan
Toen Nintendo voor het eerst haar Labo-sets aankondigde, twijfelde ik. Het zag er tof uit, maar was ik niet iets te oud om dit soort dingen in elkaar te knutselen? Wat nou als ik afga, en met mijn dramatische motoriek het niet eens in elkaar geknutseld krijg? Het is wat mij betreft bleef het bij kijken kijken, niet kopen (en dus ook niet in elkaar zetten). Toch doet Nintendo mij nu opnieuw twijfelen met de nieuwste, derde set voor Nintendo Labo. In deze set, die in september moet verschijnen, kunnen we drie voortuigen gaan besturen: een auto, een vliegtuig en een onderzeeër. Zoals de eerste gameplay er uit ziet, kunnen we onderweg ook wisselen van voertuig, zoals we laatst ook al zagen in the Crew 2. Het mogen dan misschien niet de meest creatieve uitwerkingen van Labo zijn, erg tof ziet het er in ieder geval wel echt uit. Als het september is moet ik nog maar zien of ik me in kan houden. Wellicht heel even afwachten hoe de reviews van de game die er bij zit zijn, maar mogelijk haal ik dan eindelijk mijn eerste Labo-kit in huis dit najaar.

https://www.youtube.com/watch?v=vI6QzU8NXFI

Driveclub- en Onrush-studio Evo ontslaat veel werknemers
De game-wereld kan soms ontzettend hard zijn. Driveclub is een van mijn favoriete race-games van de afgelopen jaren. De naam is echter besmeurd geraakt door het PlayStation Plus-fiasco. De game zou namelijk een betaalde versie en een PlayStation Plus-versie krijgen. Eerst werd de game (inclusief de PlayStation Plus-versie) al voor een jaar uitgestseld. Toen de game eindelijk zou verschijnen, werd de Plus-versie ook nog voor lange tijd uitgesteld (uiteindelijk 8 maanden na de betaalde versie). Het leed was gedaan, Evolution Studios had een ferme tik gekregen. Zo ferm dat de studio bijna ten onder ging. Codemasters kocht de studio op en liet ze werken aan een nieuw project: Onrush. Goed, er vielen wat ontslagen, maar de meeste werknemers waren gered. Onrush verscheen en kreeg prima reviews. De consumenten zaten echter niet zo te wachten op de game. De game verkoopt dramatisch. Gevolg is dat een hoop werknemers van Evo (de nieuwe naam van Evolution Studios) op straat komen te staan. Kun je nog zo’n goede racegame afleveren, als het publiek er niet achter staat, gaat het een moeilijk verhaal worden. Zonde van zo’n getalenteerde studio, maar soms is de industrie keihard.

Paladins nu gratis te spelen op Nintendo Switch
Als iets succesvol is, dan willen mensen dat graag namaken. Dat hebben we bijvoorbeeld gezien bij kaartgames als Hearthstone en MOBA’s. Meer recent maakte Fortnite PUBG na, en het werkte ook nog eens verrassend goed ook. Het mag geen verrassing zijn dat Paladins Overwatch probeert na te doen. Oké, de helden in deze game zijn natuurlijk ietjes anders dan in Overwatch, maar de gameplay is voor een heel groot gedeelte toch echt hetzelfde. Ik heb het uitgeprobeerd de afgelopen dagen, en het werkt allemaal best prima. Zeker voor een free-to-play titel. Oké, de matchmaking is niet altijd optimaal, maar de gameplay is prima. Ook blijft de game prima lopen in handheld mode op de Switch. Heb je een Switch, dan is het zeker het uitproberen waard.
GTA Online: After Hours nu beschikbaar
Als we het dan toch over matchmaking hebben: GTA Online. Blijkbaar is de online gamemode nog een enorm succes, want Rockstar blijft maar nieuwe content uitbrengen voor deze mode. Maar de matchmaking is, elke keer dat ik het probeer, werkelijk waar verschrikkelijk. Het zorgt er bij mij in ieder geval voor dat ik niet echt in de mode kan komen. Misschien is het anders als je het met een vast groepje vrienden speelt, maar als je het zo even snel met vreemden wilt spelen: een haast onmogelijke opdracht. Laten we hopen dat het met Red Dead Redemption 2 anders is!

Het was een week vol met Nintendo deze week! We hebben verse reviews van de Splatoon 2 DLC, en van Mario Tennis Aces. Daan nam een trip down memory lane, en benoemde zijn vijf meest memorabele game-momenten. Weet jij bijvoorbeeld nog de eerste Pokémon die je koos?

Dat was het weer voor deze week! Ik hoop je graag volgende week weer terug te zien op GameParty.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.