Up2Date, 3 juli 2016: De tijd vliegt voorbij

Up2Date, 3 juli 2016: De tijd vliegt voorbij

De tijd vliegt. Het jaar 2016 is gewoon weer over de helft. En wat hebben we fantastische games mogen krijgen al. Uncharted, Quantum Break, Overwatch, Hitman en Doom, om maar een paar titels te noemen. Dat de tweede helft ook succesvol kan worden staat vast. Wanneer we kijken naar het nieuws weten we dat er leuke dingen in aantocht zijn. Dit was het heetste nieuws van de afgelopen week.

Batman keert later terug naar Arkham
Op 29 juli verschijnt Batman: Return to Arkham, de collectie waarin Arkham Asylum en Arkham City in een opgepoetst jasje bij elkaar zitten. Tenminste, dat was het plan. Nu, vlak voor de release, krijgt de spel te maken met uitstel voor onbepaalde tijd. Warner Bros. laat weten dat de game simpelweg niet klaar is.

After reviewing the progress of the project, the team at WB Games has decided to delay the release of Batman: Return to Arkham to give the team at Virtuous Games additional time to deliver a polished Batman Arkham game experience.

We do not have a release date yet and will be sure to communicate that once we are sure the game will be ready. We know this is disappointing news, but we feel the extra time will allow the team to create the best gaming experience for our fans.

Met het idee dat Batman: Arkham Knight op de PC niets minder dan een drama was, snappen we het uitstel volkomen. Jammer is het wel. Misschien is de overzetting van Unreal 3 naar Unreal 4 toch niet zo makkelijk en snapt de uitgever dat ze niet weer een flater mogen slaan. De naam is, helaas, door de PC-versie van Arkham Knight flink door het slijk gehaald.

Bungie legt uit waarom oudere consoles geen nieuwe content Destiny meer krijgen
Tijdens de E3 kwam het nieuws naar buiten dat de volgende DLC voor Destiny, Rise of Iron, niet meer gaat verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Nu laat Bungie weten waarom deze keuze is gemaakt. Volgens Eric Osborne van Bungie speelt 90% van de spelers inmiddels op de Xbox One of PlayStation 4. Bungie stopt niet met de ondersteuning voor de oudere consoles, maar de komende updates zullen daar niet meer verschijnen. Ook zullen veel events straks alleen op de current-gen apparaten te spelen zijn. Ergens snappen we het wel, maar aan de andere kant vinden we het ook sneu voor de spelers die heel veel Destiny spelen maar geen mogelijkheid hebben om naar een nieuwe console over te stappen. Blijf deel 1 gewoon ondersteunen tot deel 2 verschijnt, toch?

Bioshock The Collection aangekondigd
Het slechtst bewaarde geheim van het afgelopen jaar? Misschien wel, aangezien we al maanden weten dat deze game eraan zit te komen. Maar nu is er dan officieel een onthulling geweest. Vanaf 13 september kun je op je PC, Xbox One en PlayStation 4 aan de slag met Bioshock: The Collection. De game zal vanzelfsprekend alledrie de delen bevatten, inclusief alle singleplayer DLC. De multiplayer van Bioshock 2 zal niet aanwezig zijn. Mocht je de eerste twee delen al hebben op Steam, dan mag je deze nieuwe versies met verbeterde graphics gewoon gratis downloaden.
Gratis games in juli
Een nieuwe maand staat gelijk aan nieuwe gratis games. Juli zal niet anders zijn. Mensen die lid zijn van PlayStation Plus krijgen op de PlayStation 4 Saints Row: Gat out of Hell en Furi gratis als download. Heb je nog een PlayStation 3? Slinger die dan aan want Fat Princess en Call of Juarez: Bound in Blood zijn daar gratis te downloaden. Vita-spelers mogen aan de slag met gratis versies van Prince of Persia: Bloodlines en JRPG Oreshika: Tainted Bloodlines. Spelers met een Xbox krijgen compleet andere titels om gratis te verslinden. Zo kun je nu The Banner Saga 2 downloaden naar je Xbox One, terwijl je vanaf de zestiende ook Tumblestone aan je collectie toe kunt voegen. Met een Xbox 360 kun je nu aan de slag met Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas 2 en voegt Tron: Evolution zich vanaf de zestiende toe aan het assortiment. Wetende dat beide titels ook speelbaar zijn op je One zorgt ervoor dat je ze ook daar gratis kunt pakken.

Competitive Play is nu beschikbaar in Overwatch
Ben je helemaal goed geworden met een personage in Overwatch? Dan is het nu mogelijk om dat eens echt goed te testen. De game is deze week voorzien van Competitive Play. Om deze nieuwe mode te kunnen gebruiken moet je level 25 zijn en tien ‘placement matches’ spelen. Hierdoor hangt de game een heuse ’skill rating’ aan je is het aan jou om deze alleen maar te laten stijgen. Het eerste seizoen gaat tweeënhalve maand duren. Het is aan jou om zo hoog mogelijk te eindigen. We zien je online.

Nintendo zegt niks over de NX, met reden
Shigeru Miyamoto, de man achter Mario en Zelda, laat weten waarom Nintendo nog helemaal niets heeft laten weten over de Nintendo NX. De console, die als opvolger gaat verschijnen van de Wii U, moet volgend jaar al verschijnen. De reden dat het bedrijf niets laat weten is omdat er een idee is waar nog hard aan gewerkt wordt op dit moment. Daarom is er nog niet de mogelijk om iets met ons te delen.

In terms of NX, there’s an idea that we’re working on. That’s why we can’t share anything at this point, and I don’t want to comment on the other companies. If it was just a matter of following advancements in technology, things would be coming out a lot quicker.

De NX, die waarschijnlijk een andere naam gaat krijgen bij de launch, moet iets gaan brengen wat we nooit eerder hebben gezien. Er gaan geruchten dat het een console moet worden die je ook als handheld kunt gaan gebruiken. Inmiddels zijn er twee games aangekondigd voor het systeem: The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Just Dance 2017.

Naast dit toffe nieuws hebben wij zelf ook niet echt stilgezeten deze week. Zo vertelde ik je welke games mij een VR-bril kunnen laten kopen terwijl Max gewoon hands-on ging met de PlayStation VR! Mazzelaar! Daarnaast wilde ik je in mijn laatste vlog even terugnemen naar Star Wars Battlefront. De game is voorzien van nieuwe DLC en ik bespreek met jou waarom dat een goed ding is.

Volgende week is er weer een Up2Date. En zijn we verder in 2016. Een week dichter bij de volgende grote releases. Een week dichter bij de Gamescom. En een week dichter bij de Up2Date van de week daarna! Het kan snel gaan. We zien je daar.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.