Up2Date, 8 juli 2018: Komkommer all over the place!

Up2Date, 8 juli 2018: Komkommer all over the place!

Hij nadert met rasse schreden. De komkommertijd. Als we naar de afgelopen week kijken zou je kunnen zegen dat ‘ie al begonnen is zelfs. Er gebeurde niet bijster veel, maar zoals altijd kan het zomaar zijn dat je tóch iets gemist hebt. Daarom zetten we het belangrijkste nieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje in een nieuwe Up2Date!

Stoffel Vandoorne en Max Verstappen sieren cover F1 2018 in Benelux
Codemasters heeft onthuld welke coureurs er op de cover van hun aankomende game F1 2018 te bewonderen zijn. Zowel op de internationale versie als de versie die wij in de Benelux krijgen zal Max Verstappen te zien zijn. Internationaal staat de Britse coureur Lewis Hamilton in het midden van een groepje van drie coureurs, waaronder verstappen. Bij ons in de Benelux zal Verstappen in het midden staan en geflankeerd worden door de Belg Stoffel Vandoorne en Lewis Hamilton.
Kingdom Hearts Union X krijgt exclusieve Toy Story-content
In Walt Disney World in Orlando is Toy Story Land geopend, en dat moet natuurlijk gevierd worden! Ter ere van de opening komt er exclusieve Toy Story-content beschikbaar in de mobiele game Kingdom Hearts Union X, die gratis te downloaden is voor iOS en Android. De bekende personages Woody en Buzz Lightyear krijgen hun eigen medailles die je kunt verdienen door bepaalde challenges te voltooien.

Bandai Namco onthult plannen voor Gamescom
Nog maar een ruime maand te gaan, dan barst het grootste gamesevenement in Europa weer los. Zoals ieder jaar organiseren onze oosterburen dan wederom de Gamescom in Keulen en nu de openingsdatum nadert beginnen de plannen zich langzaamaan te ontvouwen. Zo heeft uitgever Bandai Namco bijvoorbeeld bekendgemaakt welke van haar games er aanwezig zullen zijn op de beurs. Elf stuks zijn het er maar liefst. Jump Force, SoulCalibur VI, Dragon Ball FighterZ op Nintendo Switch, One Piece World Seeker, Code Vein, Ace Combat 7: Skies Unknown, My Hero One’s Justice en Naruto to Boruto: Shinobi Striker zijn een aantal van de speelbare titels. Alleen al deze stand, die zich voor de ingewijden in hal 6 zal bevinden, biedt dus al een mooi aantal speelbare titels. Naar welke kijk jij het meeste uit?

Vooralsnog geen mods voor Skyrim op Nintendo Switch
Als je je bedenkt op hoe veel platformen Skyrim al is uitgekomen mag het eigenlijk een klein wonder heten dat het spel nog verkocht heeft op de nieuwste toevoeging aan de platformen-familie: de Nintendo Switch. Hoewel de game in principe volledig speelbaar is, missen er wel wat features ten opzichte van andere platformen. Zo heeft de Switch-versie bijvoorbeeld geen support voor mods. Als we Bethesda mogen geloven gaat die er voorlopig ook niet komen. Zeg nooit nooit natuurlijk, maar het is in ieder geval niet iets wat in de planning zit. Dus mocht je Thomas de trein door de lucht willen zien vliegen in plaats van een draak, dan zal je je heil toch echt op een ander platform dan de Switch moeten zoeken.

Gratis Demo van WarioWare Gold beschikbaar voor 3DS
WarioWare blijft een aparte game. Of eigenlijk verzameling van games. Het staat garant voor hilariteit en de 3DS krijgt eind deze maand de meest uitgebreide WarioWare ooit. Maar liefst 300 oude en nieuwe minigames zullen speelbaar zijn. Voor de geïnteresseerden onder ons is er inmiddels een demo te downloaden uit de eShop die alvast een voorproefje geeft op de volledige release die op 27 juli verschijnt.
Talim speelbaar in Soul Calibur IV
Over drie maanden is het zo ver, dan ligt Soul Calibur IV bijna in de winkels. Zoals je eerder in deze Up2Date al las is het spel speelbaar op de Gamescom en we kunnen ook de naam van een nieuw speelbaar personage in de game onthullen. Talim keert terug! Check hierboven de aankondigingstrailer.

Afgelopen week op GameParty zocht bas of LEGO The Incredibles net zo ongelofelijk is als de naam doet vermoeden, Eefje zette haar favoriete zombiegames op een rijtje en ikzelf vertelde waarom ik Splatoon 2 nog steeds zo’n vette game vind.

We zijn er weer doorheen voor deze week. Ik ga snel terug de zon in en ik raad je aan om hetzelfde te doen. Want man-o-man wat is het nog steeds heerlijk weer. Geniet ervan zou ik zeggen, natuurlijk zien we je graag volgende week terug bij weer een nieuwe Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.