Up2Date, 3 december 2017: ’t is nie veel nie

Up2Date, 3 december 2017: ’t is nie veel nie

De grootste drukte op het gebied van gamereleases is voorbij. Dat betekent dat we langzaam maar zeker richting de minder drukke (want rustig is het nooit) periode op gamegebied gaan. Ook wat nieuws betreft is dat te merken; het was niet veel afgelopen week. Tenminste, er zijn weinig opzienbarende nieuwtjes bekend geworden. Maar toch: je kan het een en ander gemist hebben, en dan zijn wij er zoals iedere week om je weer helemaal Up2Date te krijgen!

Destiny 2 nu gratis te proberen!
Het tweede deel van Destiny mag dan niet zoveel reuring veroorzaakt hebben als het eerste deel, toch is het een feit dat we te maken hebben met een duidelijk betere game. Eigenlijk is het ergens een beetje zonde dat er de afgelopen maanden zo ontzettend veel toffe games uit zijn gekomen, want mede daardoor is het dat een game als Destiny 2 niet de aandacht heeft gekregen die hij verdient. Dat blijkt Activision-Blizzard een doorn in het oog, want er wordt als je het ons vraagt goede actie ondernomen om de game aan de man te krijgen. Middels een trial kan je drie verschillende planeten/gebieden bezoeken en stijgen tot level 7. Daarna is het als je de volledige game aanschaft mogelijk om je progressie mee te nemen. De trial is vanaf nu beschikbaar voor alle platformen waarop Destiny 2 verkrijgbaar is: PS4, Xbox One en PC.

EA teaset The Last Jedi-uitbreiding voor Battlefront 2
EA zit de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. En eigenlijk heeft het allemaal met Star Wars te maken. Het begon met het sluiten van Visceral Games, de ontwikkelaar van onder andere Dead Space die bezig was met een lineaire Star Wars-game, en het nam een nog veel grotere vlucht door de aanwezigheid van microtransacties in het tweede deel van Battlefront. Het aantal verkopen lijkt er gezien de negatieve buzz ook een aardige knauw door te hebben gekregen, en dat zit EA natuurlijk niet lekker. Dus wat doe je op het moment dat je een schare fans hebt teleurgesteld? Juist, excuses aanbieden en ze overladen met nieuwe content zodat hun woede bemoeit. En zoiets dergelijks is precies wat EA nu aan het doen is. Volgende week draait natuurlijk het achtste deel van Star Wars in de bioscoop en gelijktijdig wordt er nieuwe content van de film aan Battlefront 2 toegevoegd. In bovenstaande video licht EA alvast een tipje van de sluier op.

Eindelijk: Yooka Laylee komt naar de Nintendo Switch
Het heeft een aantal maanden en het overwinnen van vele technische uitdagingen mogen kosten, maar eindelijk hebben we een releasedatum voor de Nintendo Switch-versie van Yooka Laylee. Vanaf 14 december kunnen bezitters van Nintendo’s nieuwste console met de game aan de slag, die volgens de ontwikkelaars de beste versie van allemaal geworden is. Met de hulp van mensen van Nintendo en Unity, de engine waar de game op draait, is het gelukt om de hardnekkige bugs de nek om te draaien waar al maanden mee geworsteld werd. Het eindresultaat is de game zoals hij nu op alle concurrerende platformen draait, dus inclusief alle patches en extra’s die er inmiddels uitgekomen zijn.
De 12 eindejaarsdeals in de PlayStation Store zijn weer begonnen!
De feestdagen zijn natuurlijk al duur genoeg, dus wie houdt er nou niet van een paar mooie aanbiedingen. Nu zijn aanbiedingen natuurlijk altijd mooi, maar je snapt wat ik bedoel. In tegenstelling tot eerdere jaren zijn alle aanbiedingen op moment van schrijven helaas nog niet gelekt, dus loont het om de Store goed in de gaten te houden als je in het bezit bent van een PlayStation. De deals die tot nu toe voorbij zijn gekomen zijn de Crash Bandicoot N-Sane Trilogy en NBAK18. Duimen draaien met z’n allen voor een voordelige feestmaand!

In tegenstelling tot het nieuws dat een beetje magertjes was, is onze redactie zelf wel lekker los gegaan met nieuwe content. Natuurlijk is er onze prijsvraag waarbij je uitbreidingen voor Lego Dimensions kunt winnen, maar we hebben nog veel meer. Zo schreef ik over mijn persoonlijke drama dat dit najaar groter is dan ooit en legde Daan uit waarom hij nog steeds InFamous: Second Son speelt. Daarnaast hadden we nog drie reviews: Robin beoordeelde Fire Emblem: Warriors en Bas ging aan de slag met LEGO Marvel Super Heroes 2 en The Sims 4 voor Xbox One.

Dat was het weer voor deze week! Met het vertrek van sinterklaas komende week is er hopelijk weer minder ruimte voor de pietendiscussie en weer meer ruimte voor tof game-nieuws. Als dat zo is, dan vatten we alles uiteraard weer met liefde en plezier voor je samen in een nieuwe Up2Date. Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.