Up2Date, 14 juni 2015

Up2Date, 14 juni 2015

Maandag zijn de eerste E3-persconferenties, maar eigenlijk is de beurs afgelopen week al begonnen. Er is veel nieuws verschenen, waaronder aankondigingen van nieuwe games en hardware, spellen die op de beurs getoond zullen worden en trailers om ons alvast lekker te maken.

Definitieve consumentenversie Oculus Rift onthuld
Tijdens een persconferentie heeft Oculus eindelijk laten zien hoe de definitieve versie van haar VR-bril er uitziet. Dat is niet heel spannend, maar ze hebben ook meer informatie vrijgegeven. Zo zal de bril geleverd worden met een Xbox One-controller en in eerste instantie alleen werken onder Windows 10. De samenwerking met Microsoft gaat nog verder, want het zal ook mogelijk zijn om Xbox One-games te streamen naar de Oculus Rift. Je kan de games dan spelen in je eigen virtuele privé-bioscoop. Hiermee heeft Microsoft dus toch een aardige aanvulling op hun assortiment en is het in één klap een geduchte concurrent voor Project Morpheus van Sony. Helaas ontbreken nog wel andere details, zoals een prijs en een exacte leverdatum. Mogelijk dat we die informatie tijdens de E3 te horen gaan krijgen, maar dat is niet bevestigd.

Nieuwe Xbox One heeft 1TB harde schijf
Microsoft heeft door middel van een video de nieuwe Xbox One officieel aangekondigd. Dit nieuwe model heeft een harde schijf van 1TB en een matte afwerking. Daarnaast wordt ook een nieuwe versie van de Xbox One-controller meegeleverd. Deze heeft nu standaard een 3.5mm aansluiting voor je koptelefoon en kan draadloos updates ontvangen van de console. De nieuwe controller zal ook los verkocht gaan worden en naast de standaard uitvoering zal er ook een camouflage versie beschikbaar komen. De nieuwe Xbox One is vanaf 16 juni verkrijgbaar voor 449 euro. De huidige Xbox One (met 500 GB harde schijf) blijft te koop voor 399 euro.
Driveclub PS Plus in de ‘laatste fase van ontwikkeling’
De game director van Driveclub heeft op Twitter laten weten dat de PS Plus-versie van de game in de laatste fase van de ontwikkeling is. Het lijkt er dus op dat de game er nu écht gaat komen en mogelijk dat we op de E3 meer gaan horen hierover. Het zou natuurlijk een mooie klapper zijn als Sony tijdens de persconferentie zegt: “En vanaf nu is ‘ie te downloaden vanaf PS Plus!” Een leuke actie, maar aan de andere kant zitten we al veel te lang te wachten op deze game. Zit er eigenlijk nog wel iemand op te wachten?

Veel Star Wars in Disney Infinity 3.0
We wisten al dat Disney Infinity 3.0 de intrede van het universum van Star Wars richting de licentie ging zijn. Deze week was er dan ook behoorlijk wat nieuws. Zo kregen we te horen dat niet alleen de originele trilogie en de Clone Wars te spelen zijn, maar ook dat er (naast een speciale Force Awakens speelset) een gedeelte voor Star Wars Rebels gereserveerd is. Dat is de succesvolle nieuwe animatieserie die je op Disney XD kunt bekijken. Ook kregen we de figurines van de klassieke trilogie te zien, waarbij Han Solo toch stiekem wel heel tof is.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Black Ops 3 ook op PS3 en Xbox 360
We komen voorzichtig op een punt dat de meeste nieuwe games alleen nog verschijnen voor de huidige generatie consoles. Recent voorbeeld is bijvoorbeeld Dying Light. Die game was in eerste instantie ook in ontwikkeling voor de Xbox 360 en PlayStation 3, maar dat werd stopgezet toen de ontwikkelaar ontdekte dat ze daar niet de volledige game voor konden bouwen zoals ze voor ogen hadden. Activision wil de doelgroep die nog op die consoles speelt nog niet laten vallen en heeft laten weten dat Black Ops 3 ook op de oude consoles zal verschijnen. Het gaat wel om een uitgeklede versie van de game, maar ik vind het een goede actie van Activision dat ze dit doen. Zeker een voor een serie als Call of Duty zijn er nog genoeg liefhebbers die de game willen spelen op een Xbox 360 of PlayStation 3.

Hyrule Warriors verschijnt ook op 3DS
Hyrule Warriors was vorig jaar best een prima game op de Wii U. De game verkocht ook prima en dat is alle reden voor Techmo Koei om de game ook richting de 3DS te brengen. De game is onthuld door middel van een trailer, meer info verwachten we op de E3.
Achter de schermen maken we ons klaar voor de E3 die komen gaat. Verwacht de aankomende week dan ook heel veel nieuws en verslagen van alle (jawel, alle) persconferenties. Toch, tussen de planningen door, wisten we afgelopen week ook flink wat eigen content te plaatsen. Op het gebied van reviews keek Bas naar de vierde episode van Game of Thrones en genoot hij van Heroes of the Storm. Dit terwijl Lisa haar lol op kon in House of Wolves, de tweede uitbreiding voor Destiny. Omdat de E3 er aan zit te komen is het deze week de week van het vooruit kijken. Daarom keken Bas, ikzelf, Lisa, Robin en Eefje in hun glazen bollen en deden ze enkele voorspellingen. Als laatste hadden we elke dag een stelling om de discussie rondom de E3 vast te starten. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om mee te discussiëren over topics zoals ‘Xbox One owned de PlayStation 4 tijdens deze E3‘, ‘Sony heeft geen first-party titels nodig om de strijd met Microsoft te winnen‘, ‘Het is goed dat indies een steeds grotere rol krijgen op de E3‘, ‘PC-games hebben dit jaar op de E3 een grotere rol dan ooit‘ en ‘Kinect speelt geen rol meer, en dat is goed‘. De E3 kan wat ons betreft gaan starten!

Aankomende nacht gaat de eerste persconferentie beginnen. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat de E3 van volgende week volkomen vol staat met nieuwe games, trailers, screenshots en heet nieuws. Maar zover is het nog niet. Nog even geduld…

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.