Up2Date, 15 februari 2015

Up2Date, 15 februari 2015

De tweede week van februari is voorbij en dat betekent automatisch dat ook Valentijnsdag de revue weer is gepasseerd. Sommige mensen vinden het helemaal niks en denken er niet aan om er ook maar iets bijzonders van te maken. Andere mensen maken er juist heel veel werk van en zijn dagen, soms wel weken, van te voren al bezig met alle voorbereidingen. Als jij in die laatste groep valt, dan is de kans groot dat het gamenieuws aan je voorbij is gegaan. Gelukkig hebben we op zondag altijd de Up2Date, zodat je toch snel weer op de hoogte bent van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week.

Touren door het Britse heuvellandschap van Noord-Wales met Ride
Motorcycle Club heeft in januari laten zien hoe je een game met motoren niet moet maken. Ontwikkelaar Milestone is nu bezig met de game Ride en wil bewijzen dat het wel mogelijk is om een leuke game rond die tweewielers te bouwen. Deze week kwam er een nieuwe gameplayvideo online waarin we de motoren zien rijden door het landschap van Noord-Wales. De eerste beelden zien er goed uit en de eerste informatie belooft ook veel goeds: meer dan 100 motoren, een grote verscheidenheid aan stads-, land- en historische circuits en allerlei mogelijkheden om motoren en rijders te personaliseren. Zelf heb ik niet zoveel met motoren, maar ik weet dat er heel veel mensen zijn die er wel weg van zijn; voor hen hoop ik dan ook dat Ride een toffe game gaat worden. Vanaf 20 maart zullen we het zelf kunnen ervaren.
Bethesda organiseert voor het eerst E3-persconferentie
Groot nieuws op het blog van Bethesda: ze gaan voor het eerst een E3-persconferentie organiseren! Deze zal plaatsvinden op de zondag voor de E3 (14 juni) en zal voor iedereen live te volgen zijn via Twitch. Over de inhoud van de persconferentie is nog niks bekend gemaakt, maar de uitgever heeft genoeg materiaal op stal staan om de persconferentie mee te vullen. Zo is er op dit moment een nieuwe Doom-game in ontwikkeling, dus daar zullen we zeer waarschijnlijk wel beelden van gaan zien. Dat geldt ook voor de free-to-play game Battlecry waar op dit moment aan gewerkt wordt. Van de Fallout-serie hebben we ook al een tijdje niks meer gehoord, maar dit zou een perfect podium zijn om Fallout 4 aan te kondigen. Mooie trailer erbij en ze hebben alle aandacht van pers en publiek die ze maar willen hebben. En dan zijn er nog enkele studio’s van Bethesda waarvan we niet weten waar die op dit moment mee bezig zijn. Genoeg opties dus om er een mooie persconferentie van te maken!

Battlefield Hardline bèta houdt 6 miljoen spelers bezig
Het duurt nog iets meer dan een maand totdat Battlefield Hardline in de winkels ligt, maar gelukkig konden we vorige week alvast aan de slag met de open bèta van de game. Veel mensen hebben deze kans niet voorbij laten gaan, want volgens Visceral Games hebben meer dan 6 miljoen gamers de bèta gespeeld; een nieuw record voor een open bèta! De bèta is over het algemeen ook goed ontvangen door het publiek. Waar de meeste gamers de eerste dagen nog aan het zoeken waren naar de opties in de nieuwe gamemodes, was dat uiteindelijk duidelijk en ging iedereen helemaal los. De redactie van Gameparty heeft zelf ook even de bèta geprobeerd en was best positief. Conquest is nog duidelijk de belangrijkste multiplayer modus, maar met Hotwire en Heist zijn er hele leuke toevoegingen bij gekomen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we met de volledige game (met singleplayer!) aan de slag kunnen.
DLC voor Dying Light
Persoonlijk zit ik helaas nog steeds te wachten op de disc-versie van Dying Light, die uitgesteld is tot 27 februari. Voor de mensen die de digitale versie van de game hebben gehaald is het leuk om te horen dat de eerste DLC beschikbaar is en dat er nog meer aan gaat komen. Het eerste pakket heet “Cuisine and Cargo” en voegt twee nieuwe missies toe in nieuwe gebieden. In maart zal het DLC-pakket “Ultimate Survivor Bundle” verschijnen en in mei volgt nog “Bozak Horde”. Voor deze DLC-pakketten zal je wel een (klein) bedrag neer moeten leggen, tenzij je (zoals ik) de retailversie hebt gereserveerd; dan krijg je namelijk de eerste twee pakketten gratis bij de game geleverd. En alsof dat nog niet genoeg is, zal er in maart gratis een nieuwe ‘hard mode’ aan de game worden toegevoegd; speciaal voor de gamers die op zoek zijn naar een grotere uitdaging. Ik denk dat ik zelf in maart echter nog bezig ben om de game op ‘normal’ uit te spelen 😉

Er verschenen afgelopen week best veel nieuwtjes op de website, maar het aantal artikelen bleef een beetje achter. Fabiano schreef wel een feature over de Wii U, waarin hij kijkt naar de huidige status van Nintendo’s console. Waar staat die op dit moment ten opzichte van de Xbox One en PlayStation 4? En is er nog een reden te bedenken om hem in huis te halen? Dat zijn vragen waar Fabiano in zijn artikel antwoord op probeert te geven. Laat vooral ook in de comments weten hoe jij denkt over de Wii U.

En zo ben je alweer aan het einde van de Up2Date van deze week. En aan het einde van de week met Valentijnsdag. Voor de één is dat jammer, voor de ander juist een opluchting. Bij welke van de twee groepen je ook hoort, ik wens je nog een fijne zondag en hoop je hier volgende week weer terug te zien voor een nieuwe Up2Date!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.