Up2Date, 16 augustus 2015

Up2Date, 16 augustus 2015

GameParty stond deze week hoofdzakelijk in het teken van de Gamescom aftermath. Enkele leuke previews, wat nieuwtjes die in de nasleep van de beurs opdoken en uiteraard de foto’s die de crew in Duitsland wist te schieten. Tijd om de hoogtepunten van afgelopen week even te belichten.

Prijzen PlayStation Plus gaan omhoog
Ik ben vast niet de enige die behoorlijk chaggo reageerde toen deze headline in het oog sprong. Maar wacht, het valt al bij al best mee. De prijzen van de abonnementen voor 1 tot 3 maanden gaan de hoogte in, wat uiteraard een beetje kut is, maar aan de andere kant…tja. Wie koopt er nu een abonnement voor drie maanden, laat staan één? Die vijf gekken die één keer per jaar de shit uit de nieuwe Call of Duty willen spelen? Die kerels verdienen het stiekem gewoon om meer te betalen. Een beetje gamer koopt toch gewoon een jaarabonnement? Ik ga het niet eens hebben over de “gratis games”, maar anno 2015 heeft nagenoeg elke grote titel een belangrijk online component. Het is redelijk simpel uit te leggen. Beeld je even je PlayStation 4 in als een superknappe griet. Ok, lukt dat? Wel dan, PlayStation Plus kan je vergelijken met beffen, misschien vind je het niet leuk maar je mag er zeker van zijn dat je het nodig hebt om alle fun uit je speelsessies te halen. Is dat de meest bizarre vergelijking die je in tijden hebt gelezen? In elk geval is PlayStation Plus, graag of niet, een essentieel onderdeel van de beleving op PlayStation 4 en zolang ze niet aan de prijs voor een jaarabbo raken vind ik het best. Zodra ze echter de prijs voor een jaar opkrikken mag Sony in elk geval zorgen dat ze hun zaakjes op orde hebben want zoals de comment van user van durme helgen aangeeft heeft Sony nog steeds niet de beste reputatie als het op betrouwbaarheid van hun netwerk aankomt.

Volgende Elder Scrolls laat nog lang op zich wachten
Door dit bericht heb ik nog een grotere hekel aan The Elder Scrolls Online gekregen. Los van het feit dat de game teleurstellend is en het mmo malletje voor mij echt vloekt met het eenzame avontuurgevoel dat ik verwacht van een Elder Scrolls, zorgt de game er ook voor dat het nog een lange tijd wachten zal worden op de opvolger van Skyrim. Balen. Gelukkig kunnen we in november ons wel verliezen in de vertrouwde post-apocalyptische wereld van Fallout 4 om onze fix van Bethesda rpg-pret te verzekeren. Los daarvan, nog meer dan drie jaar wachten op een echte Elder Scrolls? Fuck die mmo!
Blizzard toch bezig met nieuwe Diablo?
Blizzard zoekt iemand met veel kennis over Diablo? Blizzcon aankondiging van een nieuwe Diablo…….bevestigd! Soms zit de gamesindustrie inderdaad gewoon zo doorzichtig in elkaar.

DVR-functies Xbox One nog niet naar Nederland
Er schuilt een kleine Xbox fangirl in mij, Microsoft zelf…mweh. Zit ik echt te springen om DVR voor de Xbox One? Ik zou het vast wel gaan gebruiken, maar om nu te zeggen dat mijn leven incompleet is zonder de functie is overdreven. Frappant is echter dat het toch maar mooi weer een functie is die met bombarie aangekondigd werd en die we als Nederlanders en Belgen niet al te vlug moeten verwachten op ons systeem. De functie verschijnt volgend jaar in de USA, Canada en de UK en dat wilden ze zo graag laten weten op de grootste gamebeurs van EUROPA!! Gevoel voor humor of gewoon een gevalletje van je-m’en-foutisme van de Amerikaanse softwaregigant? Wie zal het zeggen. Als de DVR-functie dezelfde toer op gaat als de jaren geleden beloofde Nederlandse spraakondersteuning voor Kinect hou ik alvast mijn adem er niet voor in.

Star Wars Battlefront geeft tease richting drie nieuwe modi
De vorige twee keren dat Battlefront geteased werd ging het om een closed quarters team deathmatch-mode en een vette Star Wars luchtgevechten-mode. Wat de modes genaamd Drop Zone, Cargo en Supremacy zullen worden is nog een raadsel, maar ik kijk er in elk geval al erg naar uit. Bas was in zijn vorig verschenen hands-on preview van de game zo enthousiast over het spel dat ik al weet op welk online slagveld ik dit najaar ga vertoeven.
Bekijk meer dan een uur aan Mad Max
Dit zie je niet vaak bij een high profile game als deze die het van singleplayer moet hebben. Als je zomaar eventjes bijna negentig minuten van je game met de wijde wereld wil delen dan heb je best wat vertrouwen in je product. Gelijk hebben ze ook wel bij Avalanche. De game is uiteraard duidelijk een liefdeskindje van Shadow of Mordor met Rage, maar het ziet er wel leuk in de omgang uit. De game heeft weliswaar duidelijk nog wat kleine probleempjes met pop-up en het gaat geen game of the year prijzen winnen, maar als een leuke titel om op te warmen tot de grote toppers aan de beurt zijn, of als luchtig alternatief voor het zwaarmoedige Metal Gear Solid, heeft de game wel waarde.

http://www.youtube.com/watch?v=idsiK5mVjJ0

Deze week op GameParty was lekker druk met previews van LEGO Dimensions, Rainbow Six Siege, Master of Orion en de nieuwe PES als blikvangers. Ook op vlak van prijsvragen zat je deze week gebeiteld bij GameParty met een leuke prijsvraag waarbij je figuren voor Disney Infinity kan winnen en zelfs een wedstrijd waar je een trip van een week naar de Paris Game Week kan winnen. Jullie hebben geluk dat het verboden voor me is om wedstrijden te manipuleren, of ik wist in elk geval wat IK ging doen tussen 28 oktober en 1 november. Veel succes jongens en meisjes.

Wat volgende week op GameParty brengt zullen we met zijn allen aanpakken als de tijd rijp is. We komen wederom ietwat in een komkommertijd terecht wat releases betreft komende week, maar als er leuk nieuws te rapen valt, dan kun je er donder op zeggen dat we het hier bij GameParty voor je oprapen.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.