Up2Date, 17 januari 2016: RIP Nathan Drake?

Up2Date, 17 januari 2016: RIP Nathan Drake?

Riemen vast, trossen los, voet op het gaspedaal; zet je schrap voor een dosis gamenieuws waar je ‘U’ tegen zegt. De week is weer ten einde, we kunnen onze grijze massa even lekker laten rusten en hem eventuele gemiste informatie laten absorberen als een gulzige spons. Informatie die we natuurlijk met liefde aan je leveren! Wat gebeurde er de afgelopen week op game-gebied? De belangrijkste dingen staan hieronder netjes voor je opgesomd.

Overleeft Nathan Drake Uncharted 4: A Thief’s End niet?
Al vrij snel na de aankondiging van Uncharted 4: A Thief’s End maakte Naughty Dog bekend dat dit het laatste deel van de franchise zou zijn. Of in ieder geval het laatste deel met Nathan Drake in de hoofdrol. De rechten van de Uncharted-franchise liggen namelijk bij Sony, waardoor de Japanners er in principe alles mee kunnen doen wat ze willen.
Dat Naughty Dog de verhaallijn van Nathan Drake definitief af wil ronden, lijkt Creative Director van de game Neil Druckmann nog maar eens extra duidelijk te maken. Volgens hem wordt het namelijk ‘erg moeilijk om een een sequel met Nathan Drake te maken’ na A Thief’s End. Het wordt natuurlijk niet met zoveel woorden gezegd, maar hieruit kunnen we wel voorzichtig concluderen dat Drake het loodje legt in de game…

Nieuwe Ratchet & Clack ligt vanaf 20 april in de winkel
Het is een ruime twee jaar geleden dat er voor het laatst een Ratchet & Clank-titel verscheen. Voor PlayStation 3 ook nog, Sony’s meest recente console is op dit moment nog ‘maagd’ wat de franchise van Insomniac betreft. Maar daar komt over drie maanden verandering in! Vanaf 20 april, wat vast niet geheel toevallig ook de releasedatum van de gelijknamige film is, kunnen we aan de slag met een remake van de originele game voor de PlayStation 2, maar wel met een flinke klodder nieuwe saus.

Want hoewel het verhaal hetzelfde is, wordt het deze keer verteld vanuit Captain Qwark. Verwacht dus sowieso nóg meer humor dan in het origineel, maar dat is niet het enige. Er worden onder andere nieuwe planeten en nieuwe boss-fights toegevoegd, dus ook voor diegenen die het origineel van voor naar achter gespeeld hebben is er nieuws te beleven.
EA Access krijgt PC-variant: Origin Access
Blijkbaar is het op de Xbox One een groot succes, want het ‘games-abonnement’ van EA komt naar de PC. Origin Access, zoals de dienst gaat heten, zal vergelijkbaar zijn met EA Access op Microsoft’s console en eerst lanceren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Duitsland. Voor een vast bedrag per maand of per jaar kan je, zo lang je abonnement loopt, een aantal games van EA onbeperkt spelen. Onder de eerst bekendgemaakte titels bevinden zich onder andere games als Battlefield 4 en Hardline, Dead Space 3, Dragon Age Inquisition, FIFA 15, SimCity en The Sims 3.

Op termijn zal de dienst ook in andere landen beschikbaar komen, wanneer precies en of Nederland ook tot deze landen behoort, is nog niet bekend.

The Division laat zichzelf zien in nieuwe trailer
Na het nodige uitstel in het verleden begint het er inmiddels op te lijken dat The Division de geplande releasedatum nu gelukkig wél gaat halen. De buzz rondom de game is echter een beetje verdwenen; de prachtige trailers waarmee de game in eerste instantie geïntroduceerd werd, liggen alweer een paar jaar achter ons. Het is misschien niet helemaal in de (grafische) vorm die we verwacht hadden, maar Ubisoft laat ons in een nieuwe trailer weer wat nieuwe beelden zien van de game die The Division nu toch echt lijkt te gaan worden.
De trailer toont ons nieuwe gameplaybeelden, waarin vooral wordt ingezoomd op het gebruik en het customizen van de beschikbare wapens. The Division is vanaf 8 maart verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

World of Tanks komt op 19 januari naar PlayStation 4
Het heeft een aantal beta-tests en daarvoor een tijd stilte gekost, maar we kunnen nu ook op de PlayStation 4 écht bijna aan de slag met World of Tanks. Vanaf 19 januari is de game te downloaden vanuit de PlayStation Store, en net als bij alle andere beschikbare versies hoef je er uiteraard geen cent voor neer te leggen. Sterker nog, je hebt niet eens PlayStation Plus nodig om de game te kunnen spelen. Mocht je dat wel hebben, dan krijg je een gratis exclusieve Duitse tank om mee te kunnen strijden. En als je de game nog deze maand speelt krijg je, ook als je geen Plus hebt, een Amerikaanse tank die na deze maand niet meer verkrijgbaar is. Zo wordt het lange wachten stiekem toch nog een beetje goedgemaakt.

Hoewel lang niet zo erg als in het verleden, zitten we toch een beetje in een stille periode op het gebied van gamereleases. Dat is ook te merken aan het aantal artikelen dat de afgelopen week online is verschenen op GameParty, met één artikel was het lekker rustig. Bas deelde wat aankomende gamereleases en bewees daarmee dat er betere tijden aan zitten te komen wat releases betreft.

Hij ligt weer achter ons. Zowel de afgelopen week als de Up2Date. Volgende week zijn we natuurlijk weer bij je terug met wederom een vers shot gamenieuws!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).