Ik speel nog steeds… Splatoon 2!

Ik speel nog steeds… Splatoon 2!

Er zijn nogal wat artikelen over de Switch de laatste tijd van mijn hand verschenen. Samen met Harmen ben ik bij GameParty dan ook echt een beetje de Nintendo Switch-fanboy. Toch was dat lang niet altijd zo: in eerste instantie was ik zelfs behoorlijk negatief over de Switch. Laten we zeggen dat de Wii U nog een te diepe wond had achtergelaten. Gelukkig is deze wond weer helemaal geheeld met de komst van de Switch. Ik speel nog steeds ontzettend veel op mijn Switch. Mijn meest gespeelde game vraag je? Dat kan er maar eentje zijn! Ik speel nog steeds… Splatoon 2!

Oké, ik moet eerlijk toegeven, zo heel erg lang is Splatoon 2 nou ook weer niet uit. Zeker voor een (online) shooter is het niet zo gek dat je die game nog steeds speelt. Maar Splatoon 2 mag echt nog wel wat meer liefde krijgen. Zeker in deze tijd, waar de ene naar de andere toptitel verschijnt. Als een game dan nog steeds mijn aandacht weet vast te houden, dan doet deze game zeker iets goed in mijn ogen.
Neem nou het afgelopen weekend. Bij Nintendo weten ze namelijk hoe ze steeds weer opnieuw de aandacht van de community kunnen vasthouden. Dit weekend vond er weer een Splatfest plaats. Tijdens zo’n Splatfast krijg je een dilemma voorgeschoteld. En jij zult voor een van de twee opties strijden. Mayo of Ketchup? Ijs of taart? Kies je team! Nu was dit weekend de keuze wel heel gemakkelijk. Moet het eerste velletje wc-papier voor of achterlangs? Het lijkt me duidelijk dat team voorlangs een duidelijke overwinning heeft behaald. Maar het lijkt me ook duidelijk dat Nintendo er slim aan doet om dit soort evenementen te organiseren. Je weet namelijk op deze manier de spelers makkelijk terug te krijgen naar je game. Ik wilde in ieder geval wel heel graag de eer van team voor verdedigen!

In Splatoon 2 gelukkig ook geen gelazer met lootboxes om bepaalde wapens of outfits vrij te kunnen spelen. Hoewel lootboxes de laatste tijd ineens wel een enorm hot-item zijn, doet Splatoon 2 het nog op de ‘ouderwetse’ manier. En aan een Season Pass wordt al helemaal niet gedaan bij Splatoon 2. Alle DLC is gratis tot nu toe. Dat wil zeggen dat we al een aantal nieuwe wapens en maps gekregen hebben. Oké, 8 maps aan het begin is misschien wat karig. Maar gedurende het jaar zullen er een hoop nieuwe maps volgen. In de eerste Splatoon werden in iets meer dan een jaar 8 maps toegevoegd. Gratis en voor niets! Splatoon 2 is inmiddels ook al redelijk op weg qua nieuwe content. Ik kan het toch niet laten om elke keer als er een nieuwe map verschijnt de game opnieuw op te starten.

En haast elke keer dat ik de game weer opstart, realiseer ik me wat. De gameplay van Splatoon 2 is toch wel heel erg leuk. Je hebt ook een aantal modes die gebaseerd zijn op specifieke doelstellingen. Maar de Turf War mode blijft mij toch het meeste trekken. Het is de mode die je waarschijnlijk wel kent als dé mode van Splatoon. In deze mode moet je namelijk de grond van de map bekliederen met verf. Het team wat aan het einde van de rit de meeste grond in zijn kleur heeft weten te krijgen, wint het potje. Het is wellicht simpele gameplay, maar uiteindelijk gaat zo’n potje toch dieper dan op het eerste oog lijkt. Zeker als je goed probeert samen te werken met je teamgenoten kun je het andere team soms echt overklassen.
Mocht je nou net wel overklast worden door dat andere team, dan is er ook geen man overboord. Een potje duurt slechts een aantal minuten, waardoor je snel door kunt gaan met het volgende potje. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Maar ook deze korte en snelle gameplay zorgt er voor dat ik steeds weer terugkeer naar Splatoon 2. Even snel tussendoor een potje doen is namelijk heel makkelijk mogelijk. En als je eenmaal aan een potje bent begonnen, dan is de game haast niet weg te leggen. Verslavingsgevaar is zeker aanwezig bij deze game.

Ik moet zeggen dat er ook wel een paar kleine ergernissen in Splatoon 2 zitten. Zo is het mikken in de game nogal onnauwkeurig op bepaalde momenten. Maar het scheelt dat dat toch niet zo van belang is in Turf Wars. In de andere modes kan dat soms voor wat problemen zorgen, maar Turf War is toch mijn favoriete mode. Met een hoop nieuwe content gedurende het jaar en een hoop evenementen weet de game je steeds weer terug te krijgen. En heeft de game eenmaal weer je aandacht, dan weet de game je eigenlijk niet meer los te laten. Dat Splatoon 2 op dit moment nog altijd mijn favoriete Switch-game is, is een enorm compliment!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.