Up2Date, 24 november 2013

Up2Date, 24 november 2013

Het zijn mooie tijden voor gamejournalisten. De launch van een nieuwe generatie is sowieso een heel mooi feit, maar voor mij persoonlijk is dit mijn eerste consolelancering als journalist, waardoor ik nog eens extra op het nieuws en de reviews zit. Volgende week lanceert de PlayStation 4 eindelijk, en deze week is de Xbox One gelanceerd in een hele boel landen behalve Nederland, België en nog een paar andere landen, tot onze grote teleurstelling natuurlijk. Maar tussen al dat next-gen lanceringsgeweld kwam er natuurlijk ook nog een hoop ander nieuws op GameParty. Ik praat je bij over wat er nou precies de afgelopen week allemaal op GameParty gebeurde!

De eerste Xbox One is verkocht
Dit is eigenlijk hét nieuws van de week, iets waar je als journalist, maar ook als gamer, helemaal niet omheen kunt. Bij grote launches van zowel games als consoles vind ik het altijd interessant om te volgen hoe zo’n launch nou eigenlijk gaat, en ik ben altijd ook wel benieuwd welke mensen en hoe veel mensen er wel niet in de rij gaan staan voor de launch van de Xbox One.

De consolestrijd is sowieso op dit moment helemaal op zijn hoogtepunt. Ik zou het zelf niet hebben geweten als beide consoles tegelijk zouden zijn uitgekomen. De Xbox One heeft natuurlijk Forza Motorsport 5 en Dead Rising 3, maar verder is het niet super. De PlayStation 4 moet het hebben van Killzone Shadow Fall, maar legt verder weinig echte launchtoppers in de schaal. Komende week ga ik in ieder geval proberen om een PlayStation 4 te bemachtigen, aangezien bijna drie maanden van te voren reserveren niet genoeg bleek voor een launchexemplaar.

Telltale bezig met Game of Thrones
Kijk, dit is nou nieuws waar ik heel erg blij van word. Ik heb Telltale sowieso erg hoog zitten en heb genoten van games als Sam & Max en The Walking Dead. Tales of Monkey Island en Back to the Future waren overigens ook prima. En ach, dat de game rondom Jurassic Park dan niet zo sterk was, dat neem ik dan maar voor lief.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd wat Telltale van Game of Thrones gaat maken. Als het gerucht dat ze de game gaan maken klopt tenminste. Waar ik in eerste instantie ook mijn twijfels had bij de game rondom The Walking Dead, werden die twijfels helemaal weggenomen door de briljante gameplay. En dat terwijl de game met meer actie, de game waarvan ik persoonlijk veel meer had verwacht, compleet ruk was. The Walking Dead: Survival Instinct scoort namelijk een 3,3 op Metacritic. Ik kijk als Game of Thrones-fan in ieder geval reikhalzend uit naar wat Telltale ervan gaat maken. Ik heb er dan ook vertrouwen in!

Gran Turismo 7 misschien volgend jaar al
Ik had Gran Turismo altijd erg hoog zitten. Als klein kind had ik Gran Turismo al op de PlayStation, en speelde ik samen met mijn vader de proeven waarmee je de ‘licenses’ kon verdienen. Maar als Sony-fan en als Gran Turismo-fan moet ik toch eerlijk zeggen: wat is de serie hard achteruit gegaan zeg. Ik heb Gran Turismo 5 nog gekocht, maar ben compleet teleurgesteld geraakt. De reden is voornamelijk dat ik in Forza Motorsport gezien heb hoe het ook kan. En kom op, dat hele gedoe met Premium-auto’s (wat overigens ook in het aankomende Gran Turismo 6 zal zitten) is echt pure onzin. Wat heb je bovendien aan tweehonderd verschillende Nissans als ze er compleet niet uit zien?

Daarom kan ik ook zo boos worden om het nieuwtje van deze week. Gran Turismo 7, een next-gen Gran Turismo, kan mogelijk volgend jaar al komen. En dat terwijl de makers zo lang hebben gedaan over Gran Turismo 5, een game die verre van perfect was. En Gran Turismo 6 zie ik eigenlijk als Gran Turismo 5,5. Nee, een next-gen Gran Turismo die echt goed is en ook nog eens binnen een jaar verschijnt, dat lijkt mij een sprookje. Raar volk is het toch soms ook, die Japanners.

Jaarlijks een nieuwe Battlefield?
Ook zo’n nieuwtje waarvan ik me kan indenken dat de fans hier helemaal niet blij mee zijn. Persoonlijk ben ik meer van de Call of Duty, maar ach, een potje Battlefield sla ik ook niet af. Een van de kritieken op Call of Duty (ook van de fans zelf) is dat de game elk jaar uitkomt en steeds niet genoeg vernieuwing brengt. Battlefield-fans zullen dan zeker niet blij zijn dat hun favoriete game misschien ook wel dit pad gaat bewandelen.

Het hoofd financiën van EA zit dit Call of Duty-achtige systeem wel zitten. Dit wil zeggen dat de games steeds bij twee studio’s in ontwikkeling zijn, omdat hij wel toegeeft dat het maken van een Battlefield twee jaar kost. In mijn ogen ziet Jorgensen iets te veel dollartekens en kunnen de studio’s beter de krachten bundelen om een zo goed mogelijke Battlefield te maken!

Dat was me het weekje weer wel op GameParty. Natuurlijk was er veel meer nieuws, en hadden we behoorlijk wat gave artikelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van reviews van Super Mario 3D World en The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Ook zijn we bezig met onze top 10 van Current-Gen IP’s. Houd GameParty in ieder geval in de gaten, want ook komende week belooft het weer een mooie week te worden, met natuurlijk de launch van de PlayStation 4 in Nederland en België!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.