Up2Date, 18 mei 2014

Up2Date, 18 mei 2014

Waar we normaal de grote aankondigingen verwachten tijdens de E3, lijkt het er steeds meer op dat ontwikkelaars vlak voor de beurs al hun nieuws het internet op willen hebben. Deze week zagen we dan ook grote nieuwe titels voorbij komen, titels die stuk voor stuk klappers kunnen zijn op de E3. Dit is de nieuwe Up2Date.

Halo, Halo, Halo, Halo en Halo
Vrijdag brachten Microsoft en 343 Industries een aankondiging voor een nieuwe Halo. Halo 5: Guardians, zoals het spel gaat heten, moet in elk opzicht groter gaan zijn dan elke voorganger. Het spel krijgt een compleet nieuwe engine en zal op de befaamde zestig frames per seconden gaan draaien. Uiteraard exclusief voor de Xbox One. Ergens aan het einde van 2015 zal het spel verkrijgbaar zijn, zo schrijft Bonnie Ross, de General Manager van 343. Het spel moet weer gaan vernieuwen, zoals Halo: Combat Evolved en Halo 2 dat deden. Hoewel de game pas volgend jaar gaat verschijnen, staat er ook dit jaar iets te gebeuren. De ‘Halo Journey’ start in 2014, zo werd ons vorig jaar beloofd. Volgens Ross hebben we dan ook een flinke aankondiging te verwachten op de E3.

Tenminste, als deze aankondiging inmiddels niet gelekt is. Volgens Engadget verschijnt later dit jaar namelijk Halo: The Master Chief Collection. Deze collectie brengt je het complete verhaal van Master Chief. Dat wil zeggen dat Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 en Halo 4 in een fris jasje opnieuw uitgegeven gaan worden op de Xbox One. Reach en ODST missen in het pakket omdat deze games niet om de Chief draaien. Het zou de perfecte manier moeten zijn om nieuwkomers het complete verhaal te laten kennen voordat ze met Halo 5 beginnen. En natuurlijk om de echte fans nogmaals de fantastische games te laten beleven, mooier dan ooit tevoren.

Microsoft brengt een Kinect-loze Xbox One
Microsoft geeft vaak aan dat ze graag luisteren naar de gamers. Een grote klacht vanuit veel van deze mensen was de verplichting van de Kinect bij de Xbox One. Hoewel de ene gamer geen problemen heeft met de nieuwe mogelijkheden die het apparaat brengt, wil de ander geen camera in huis hebben staan. Microsoft geeft gehoor en brengt vanaf 9 juni (in gebieden waar de Xbox One te koop is) een nieuwe One zonder de Kinect. De prijs gaat honderd dollar omlaag, waardoor de One even duur gaat zijn als de PlayStation 4.

Ook heeft Microsoft deze week laten weten dat binnenkort entertainment apps zoals Netflix, Youtube en Internet Explorer gebruikt kunnen worden wanneer je geen Xbox Live Gold-abonnement hebt. Een goede zaak. Als laatste liet de studio weten dat Xbox Games with Gold naar de Xbox One gaat komen. Vanaf juni kun je Max Curse of Brotherhood en Halo: Spartan Assault gratis en voor niets downloaden. Ook krijgen gamers met Gold korting op digitale games. Zowel op de One als op de 360.

Far Cry 4 komt dit jaar nog!
Ineens was daar de aankondiging van Ubisoft. Al maanden gingen geruchten rondom een nieuwe Far Cry, maar nu toonde de ontwikkelaar zelf de eerste feiten rondom het vierde deel. Zo gaat het spel afspelen in Kyriat, een afgelegen omgeving in de Humalayas. Het gebied valt onder de leiding van een zelf-aangewezen koning. Als dat niet genoeg reden is om de wapens te trekken en ervoor te zorgen dat er geen tweede Vaas op gaat staan, weten wij het ook niet meer. Volgens Dan Hay, de executive producer van de game, wil de studio mensen gaan verrassen met het spel. Far Cry 4 gaat dingen doen die de serie niet eerder deed en moet aan de top van het genre komen te staan. De eerste beelden zien we uiteraard tijdens de persconferentie van Ubisoft op de Electronic Entertainment Expo.

Eerste beelden voor Sunset Overdrive
Het is een game die afgelopen jaar op de E3 aangekondigd werd met een CG-trailer. Sindsdien was het behoorlijk stil rondom Sunset Overdrive. De game van ontwikkelaar Insomniac komt exclusief naar de Xbox One en lijkt ons een mix te worden tussen Dead Rising en Jet Set Radio. Check snel de beelden.

Volgens de laatste geruchten verschijnt de game in augustus.

Watch_Dogs niet 1080p
Sony schreef eerder vol trots dat Watch_Dogs, de game die bijna gaat verschijnen, alleen op de PlayStation 4 te spelen zou zijn in de 1080p resolutie met zestig frames per seconde. Een mooie marketingstunt om mensen naar het PlayStation-platform te trekken natuurlijk. Echter heeft Ubisoft deze week eindelijk de echte details vrijgegeven. Helaas, Sony zat ernaast. Op de PlayStation 4 is de game namelijk te spelen op 900p terwijl de Xbox One het moet doen met 792p. Ook is het Ubisoft niet gelukt om zestig frames per seconde op je scherm te toveren. Beide versies moeten het doen met 30 fps. Maakt dat de ervaring minder tof? Volgens Ubisoft is het verschil niet te zien en laat de toffe gameplay je dit snel vergeten. We hopen het van harte.

Ook bij GameParty hebben we niet stil gezeten. Zo hadden we reviews van Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition, bleek The Amazing Spider-Man 2 niet zo amazing te zijn, ging Kevin stickeren in Stick it to the Man en mocht Eefje los gaan met Mario Kart 8. Daarnaast dook Max even in een vroege versie van The Incredible Adventures of Van Helsing 2 en was Harmen bijzonder blij met de ontwikkelingen rondom de Xbox One.

Waar we normaliter weinig nieuws hebben in de weken voor de E3, lijken de grote bedrijven alles op alles te zetten om de site gevuld te krijgen. De grote verrassingen komen natuurlijk op de E3, maar beetje bij beetje krijgen we een overzicht te zien van wat de studio’s van plan zijn. Blijf GameParty in de gaten houden voor meer!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.