Up2Date, 19 oktober 2014

Up2Date, 19 oktober 2014

Daar zijn we weer met opnieuw een Up2Date. Het was alweer een week vol met tof nieuws en een week waar opnieuw een aantal toffe games uitkwamen. Bovendien komen we steeds dichter bij die échte najaarsklappers zoals Assassin’s Creed en Far Cry 4. Misschien heb je deze week wel wat nieuws op GameParty gemist. Als je te veel hebt zitten gamen of dit weekend van het weer hebt genoten: geen probleem! Ik zet al het nieuws voor je op een rijt

Project CARS uitgesteld
Wat is dat toch met al die games die óf een uitstel krijgen, óf vol bugs en slechte servers in de winkel liggen. Natuurlijk heb je ook games die na een enorm uitstel alsnog niet goed werken (ik kijk naar jullie, Evolution met Driveclub), maar daar gaat het nu niet om. Waar het wel om gaat, is dat ik me best verheugd had om dit najaar met Project CARS aan de slag te gaan. Helaas werd deze week bekend dat de game niet op 18 november in de schappen ligt. Ergens in maart 2015 kunnen we pas met de game aan de slag.

De makers zeggen dat ze deze tijd nodig hebben om ‘een beter afgewerkte game uit te brengen’. Ergens komt dit voor mij best wel als een verrassing, omdat wat we tot nu toe van de game zagen er erg goed uit zag. Bovendien kregen mensen die aan de game meewerkten steeds een nieuwe build op de PC voor de kiezen. Het lijkt me dat door dit soort verkapte beta’s de meeste bugs wel uit de game zijn gesloopt. Maar helaas, het is blijkbaar toch nodig om de game door te schuiven richting 2015. Dan moet The Crew maar mijn racehart sneller laten kloppen! Ook een game die is uitgesteld, overigens…

Trailer voor The Evil Within
Zeer binnenkort kun je ook een review van The Evil Within verwachten op GameParty. Eefje neemt de dappere taak op zich om de game van een review te voorzien. Horror lijkt in ieder geval weer helemaal hip te zijn in de games-wereld. Ik zag onlangs op televisie een trailer van The Evil Within voorbij komen, en zeker voor een trailer op televisie was hij behoorlijk eng en creepy. Bas schreef het al in zijn Gamescom preview van The Evil Within: de game is echt ontzettend eng.

Qua schrikmomenten en creepyheid valt het in de trailer die we deze week te zien kregen wel mee. Wel zien we een aantal ontzettende smerige monsters en lijkt het typische sfeertje van een Japanse horrorgame ook weer goed uit de verf te komen. Het is wel weer eens leuk, om een nieuwe game te hebben die draait om Japanse horror. Of Eefje na het het spelen van The Evil Within nog heeft durven slapen lees je dus binnenkort op GameParty. Tot die tijd moet je jezelf misschien wel afvragen of je de game in huis durft te halen.

Uitspelen Dragon Age: Inquisition kan 200 uur kosten
Ja, je leest het goed. Het uitspelen van Dragon Age Inquisition kan maar liefst 200 uur gaan kosten. Eerder kwam al naar buiten dat de schrijver van de game het verhaal in zo’n 80 uur had uitgespeeld. Bioware geeft zelf aan dat als je een hele snelle speler bent, die als een idioot door het verhaal heen gaat je nog steeds zo’n 20 tot 40 uur nodig zult hebben. Maar ze maken het nog bonter: wil je echt alles doen en zien in Dragon Age: Inquisition, dan ben je zo’n 200 uur bezig.

Ik ging door dit nieuwtje bij mezelf te rade wat de game is waar ik ooit de meeste tijd in heb gestoken. Ik denk dat een FIFA-game de juiste conclusie moet zijn. Waar juist hele epische games als Skyrim mij niet zo heel lang wisten te boeien, speel ik FIFA het hele jaar door. Vanaf de release tot aan de release van de nieuwe FIFA, FIFA speel ik. Of het nou online met een vreemde is, zelf tegen de computer of met vrienden op de bank. Die 200 uur heb ik misschien nooit gehaald, maar ik kom er denk ik wel dicht bij in de buurt.

Halo: The Master Chief Collection toch op 11 november in Nederland
Als laatste een nieuwtje waar bij ons op de redactie waarschijnlijk vooral Bas heel erg blij van wordt. Het was voor hem sowieso al een mooie Halo-week, aangezien ook bekend werd dat er een opvolger van Halo: Spartan Assault kwam. Maar in ieder geval, Halo: The Master Chief Collection komt toch op 11 november naar Nederland. Dat is drie dagen eerder dan eigenlijk de planning was. In België moeten ze helaas wel tot 14 november wachten.

En 11 November is zo’n mooie datum, omdat dat de datum was waarop Halo 2 verscheen. De geremasterde versie van Halo 2 is dan misschien ook wel de hoofdattractie van The Master Chief Collection. En ach, anders zitten er meer dan honderd maps in waar je mee aan de slag kunt.

Aan het begin van de week vergeleek ik een aantal najaarstoppers met elkaar, en gaf ik je een advies welke game je moest kopen. Door het uitstel van Project CARS is het artikel overigens al weer achterhaald, zo hard kan het gaan. Fabiano hoeft gelukkig niet meer te wachten op de PS Plus-versie van Driveclub, hij schreef deze week een review. Verder kreeg Bas een gigantische glimlach door het spelen van Shadow of Mordor. Eefje testte Bayonetta 2, een game die exclusief naar de Wii U komt, hoe vaak komt dat nou nog voor?!

Dat was het weer voor deze week. Tot de volgende keer!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.