Up2Date, 23 augustus 2015

Up2Date, 23 augustus 2015

De maand augustus loopt op zijn einde en dat betekent dat het najaar voor de deur staat met een heleboel leuke releases. Kijk je naar de releasekalender dan zie je veel interessante titels staan die in de komende maanden zullen verschijnen. Dat is ook te merken aan het nieuws van de afgelopen week. Het was namelijk rustig, maar voorzichtig kwamen er wel weer enkele trailers naar buiten voor die aankomende toppers. En er was een game waarvan de release de herfst niet meer gaat halen. Je leest het allemaal in deze nieuwe Up2Date.

Rainbow Six Siege uitgesteld naar december
Voor de gamers die al aan het aftellen waren naar de release van Rainbow Six Siege was het even slikken toen Ubisoft deze week bekend maakte dat de game is uitgesteld naar december. Naar 1 december om precies te zijn, dus de schade lijkt mee te vallen. Deze extra tijd wil het ontwikkelteam gebruiken om de game nog verder te verbeteren en dat is natuurlijk altijd een goede zaak. Het lijkt er nu op dat ze de feedback van de bèta (die start op 24 september) ook daadwerkelijk kunnen gebruiken voordat de game in de winkels ligt. In mijn ogen is dat nog altijd een stuk beter dan de veredelde demo die bèta’s in de meeste gevallen nu zijn. Aangezien Rainbow Six Siege heel zwaar leunt op het samen spelen (multiplayer en coöp) ben ik blij dat ze zich vrij genoeg voelen om deze beslissing te nemen, in plaats van tegemoet te komen aan de wensen van de marketingafdeling en een rammelend product af te leveren. Persoonlijk vind ik het dan ook prima om nog iets langer door te gaan met aftellen.

PS4 krijgt speciale Star Wars bundels
De nieuwe Star Wars film komt er aan en dat zullen we weten ook. Zo verschijnen er natuurlijk de games Star Wars Battlefront en Disney Infinity 3.0, maar alsof dat nog niet genoeg is komt Sony nog met twee speciale edities van de PlayStation 4 console. Eentje in het teken van Battlefront en de ander in het teken van Disney Infinity. Met name voor Star Wars fans kunnen dit interessante consoles zijn, want ze hebben een mooi Star Wars uiterlijk gekregen van Sony. Persoonlijk ben ik niet zo’n grote Star Wars fan en (dus) heb ik niet zoveel met deze speciale edities. Maar zoals gezegd, de fans zullen hier waarschijnlijk van smullen! Beide pakketten verschijnen overigens op 17 november, dus je hebt (als fan) nog even de tijd om te sparen.
Gears of War Ultimate brengt Mad World terug
Het duurt niet lang meer voordat de remaster van Gears of War zal verschijnen. Sterker nog, deze game is vanaf volgende week al te koop! Om dit aan te kondigen heeft Microsoft de originele Mad World trailer opnieuw gemaakt met deze nieuwe versie van Gears of War en dat ziet er best goed uit. Gears of War Ultimate lijkt vooral interessant te worden voor de gamers die de originele serie niet hebben gespeeld op de Xbox 360, maar mogelijk dat er ook nog mensen zijn die de games graag opnieuw willen spelen. Zelf vond ik Gears of War wel een toffe serie, maar zie ik niet zo de meerwaarde van deze ultieme versie. Maar goed, dat neemt niet weg dat ik wel degelijk genoten heb van deze trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=rwbYhvlrQbc

Zie Scooby Doo in actie in LEGO Dimensions
Nog zo’n game die snel zal verschijnen is LEGO Dimensions. De release staat gepland op eind september en dus worden we de laatste tijd lekker gemaakt met nieuwe trailers. Deze week was het de beurt aan de koddige vrienden van Scooby Doo om te laten zien hoe zij passen in de LEGO Dimensions game. Zij komen namelijk samen met de Mystery Machine en de bekende Scooby Snack in de game en daar kan je straks mooie combinaties mee maken. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn als Batman de Mystery Machine bestuurt? Of wat als Scooby Doo achter het stuur van de Batmobile kruipt? Er zijn in ieder geval genoeg leuke combinaties te bedenken! Lees trouwens ook nog even de Preview die Bas schreef over LEGO Dimensions en je weet zeker dat je hier de portemonnee voor gaat trekken.
Ook de afgelopen week stond nog volop in het teken van de Gamescom met een hele sloot aan previews die op de website verschenen. De eer was deze week aan Wasteland 2, Assassin’s Creed Syndicate, The Division, Call of Duty: Black Ops III, Guitar Hero Live, Super Dungeon Bros. en Fallout 4. Verder schreef Bas over het feit dat hij een beetje bang is dat de singleplayer-games aan het verdwijnen zijn. De nadruk ligt steeds meer op multiplayer, maar volgens Bas zijn er echt nog wel mensen die liever singleplayer-games spelen. En persoonlijk kan ik me daar wel in vinden.

Qua nieuws was het dus een rustige week, maar dit hebben we volgens mij prima weten te compenseren met een grote lading Gamescom Previews. Ook komende week gaan we nog door met het delen van onze indrukken van games die we op de Gamescom hebben gezien en gespeeld. Blijf de website dus in de gaten houden en deel ook zeker jouw mening over de games die we dit najaar (en daarna) kunnen gaan verwachten. We zijn namelijk zeer benieuwd naar welke games jij het meeste uitkijkt.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.