Up2Date, 4 februari 2018: Van uitstel komt afstel?

Up2Date, 4 februari 2018: Van uitstel komt afstel?

Weer een week voorbij, en zelfs weer een maand voorbij in 2018! We zijn inmiddels in februari aanbeland. Hiermee komen we ook steeds dichter bij de release van de eerste voorjaarstitels van 2018. In maart kunnen we bijvoorbeeld Far Cry 5 verwachten! Deze week was er weer een hoop heet nieuws, waaronder dus ook nieuws over Far Cry 5. Maar ook was er nieuws over Red Dead Redemption 2. Ik zet het heetste nieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje.

Red Dead Redemption 2 krijgt releasedatum

We hebben eindelijk een releasedatum voor Red Dead Redemption 2! Tot zo ver het goede nieuws. Want het slechte nieuws is dat de game stuk later dan eigenlijk de bedoeling was komt. De game stond namelijk eerst op de planning voor dit voorjaar. Rockstar heeft er echter voor gekozen om de game pas dit najaar te laten verschijnen. Om precies te zijn staat de game nu op de planning voor 26 oktober 2018.

Nu zegt dat bij Rockstar nog steeds niet alles, nu de ontwikkelaar een behoorlijke geschiedenis heeft van uitstel. Gelukkig komt er bij Rockstar vaak van uitstel geen afstel, en ben ik er wel behoorlijk van overtuigd dat de game helemaal top gaat worden. Schrijf Red Dead Redemption 2 maar alvast met potlood op als game van het jaar, of ga ik misschien nu te ver?

Meer details Season Pass Far Cry 5

Het is misschien voor het eerst, maar ik werd spontaan blij van het nieuws over een season pass. In dit geval ging het om de Far Cry 5 Season Pass. Want laten we eerlijk zijn, zo’n Season Pass hoort er nou eenmaal tegenwoordig bij. En wanneer er toffe en originele DLC in zo’n Season Pass zit, hoor je mij niet eens heel erg klagen. Het lijkt er in ieder geval op dat de Season Pass van Far Cry 5 je behoorlijk veel originele content gaat brengen.

Zo mogen we drie verschillende uitstapjes gaan maken: naar b-films vol zombies, naar Vietnam en naar Mars. Drie verschillende scenario’s, die alle drie waarschijnlijk een heerlijke versie van de Far Cry-gekte gaan neerzetten. Als extraatje krijg je ook nog een remaster van Far Cry 3, in mijn ogen de beste Far Cry ooit er bij. Het komt niet vaak voor, maar ik kan me zo voorstellen dat deze season pass zowaar een echt goede toevoeging aan de game gaat zijn! We gaan het zien vanaf maart!
Nintendo kondigt Mario Kart Tour aan voor mobiele apparaten

Alsof Nintendo nog niet lekker genoeg gaat het afgelopen jaar. Nintendo presenteerde deze week namelijk zeer indrukwekkende cijfers. De Nintendo Switch is binnen 10 maanden de Wii U al voorbij qua totale verkopen. De Switch is in de eerste 10 maanden bijna net zo populair (zo niet populairder) dan de PlayStation 4 in het eerste jaar. De winst van Nintendo staat op het hoogste punt in bijna 10 jaar. En daar kwamen de afgelopen week nog wat mooie nieuwtjes bij.

Zo komt Nintendo binnen nu en een jaar met een Mario Kart voor de mobiele apparaten. Met Super Mario Run deed Nintendo al een intrede in de mobiele markt en met Animal Crossing: Pocket Camp ging het helemaal al los. Ik kan me haast niet voorstellen welke records een Mario Kart-titel voor een mobiel apparaat wel niet allemaal gaat breken. Het is nog even wachten: het kan nog bijna een jaar duren voordat de game gaat verschijnen.

Nintendo bevestigt: Mario krijgt een eigen film!

En dan was er ook nog het nieuws dat Mario een eigen film gaat krijgen. En niet zo maar een studio gaat deze film maken: de makers van Despicable Me en Minons gaan met Mario aan de slag. Ook hier durf ik wel geld op in te zetten dat dit een enorme kaskraker gaat worden. Zeker als je weet dat Miyamoto zich ook met de film gaat bemoeien: hij is namelijk de co-producer van de film. Laten we nog even lachen om de live-action film van Super Mario, en laten we hopen dat deze animatie wel een stuk beter gaat worden. Ik heb er in ieder geval wel vertrouwen in!

https://www.youtube.com/watch?v=ub01mPDS-Z0

Verder deze week nog op GameParty

Het was qua games die uitkomen een vrij rustige week en dus zijn er ook niet super veel artikelen op de site verschenen. Bas koos wel het ruime sop, en schreef een preview over Sea of Thieves. Hij voer nog een stukje door, en kwam uiteindelijk uit bij het mooiste plekje op aarde: Disneyland! Disneyland Adventures was het onderwerp van de ik Speel nog steeds! Daan nam vervolgens nog even een uitgebreid kijkje naar de Xbox Game Pass. Zeker met het nieuws dat alle exclusieve Microsoft-games direct naar de service komen wordt Game Pass steeds interessanter.

Dat was het weer voor deze week! Het was qua nieuws een zeer drukke week. Laten we hopen dat ook volgende week een hoop spannend nieuws met zich meebrengt. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.