Up2Date, 23 juni 2013

Up2Date, 23 juni 2013

Dames en heren, uw wekelijkse dosis nieuws is weer gearriveerd. Het was een rustig weekje, ook niet zo gek na zo’n te gekke E3. Alles wat we wilden was op de E3 te zien. Te gekke nieuwe games, meer informatie over de nieuwe consoles en nog veel meer. Na zo veel nieuws heeft de game-industrie bijna alles laten zien wat er te zien was. Let wel: bijna! Toch zijn er deze week een aantal interessante dingen gebeurd. We laten ze de revue passeren in deze Up2Date.

Ubisoft heeft drie Assassin’s Creeds in ontwikkeling
Assassin’s Creed komt elk jaar uit en om dit te realiseren, heeft Ubisoft drie Assassin’s Creeds in ontwikkeling, en dat is een flink aantal. Eén van die games is Assassin’s Creed IV: Black Flag, over de andere twee is nog niets bekend. Misschien is het net zoals met deel II, Brotherhood en Revelations, of misschien zijn het deeltje V en VI. Dat weten we niet en veel verschil zal het eigenlijk ook niet maken, want de games komen eraan.
Volgens Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, mag er niet te veel tijd tussen de games zitten. Waarschijnlijk omdat je anders uit de verhaallijn gaat, of omdat de Templars dan de wereld overnemen. We weten het niet zeker. Het doet mij in ieder geval denken aan Call of Duty. Elk jaar weer dezelfde game met weinig vernieuwing. Hierbij heb ik het natuurlijk niet over het aankomende ‘Ghosts’, maar over de voorgaande games. Bij AC is het net zo, AC II en de games die daarop volgden, waren meer van hetzelfde en dat is allemaal leuk en aardig, maar willen we dat wel? Ik hoop op meer nieuwe IP’s en niet het zoveelste deel van een game. Vergis je niet, er zijn al vijf Assassin’s Creed games gekomen en dat aantal stijgt sowieso tot de acht. Laten we hopen op verandering in de aankomende games.

Ken Levine gaat een filmscript schrijven
Ken Levine, de man achter Bioshock, gaat een filmscript schrijven. Mocht je alledrie de games hebben gespeeld en dan vooral deel 1 en 3, dan weet je hoe goed hij verhalen kan vertellen. De beste man weet overigens niet alleen hoe een verhaal dient te worden verteld, maar ook hoe een verhaal moet aflopen en dat is misschien nog wel moeilijker en belangrijker dan het verhaal zelf.

Het script dat Ken Levine gaat schrijven, is voor een remake. Een remake van een film uit 1976, genaamd: ‘Logan’s Run’. De film gaat over Logan (had je vast niet verwacht) en hij rent (had je ook niet uit de titel kunnen afleiden). Het is het jaar 2116 en iedereen die de leeftijd 21 heeft bereikt, moet geëxecuteerd worden zodat er geen overbevolking komt. Logan wil niet overlijden en zet alles op alles om niet te hoeven sterven. Het is de toekomst en het is er grimmig. Klinkt alsof het perfect in het straatje van Levine past. Nog wat mysteries er aan toevoegen en klaar is kees, maar laat die mysteries maar aan de grootmeester over, dat komt wel goed!

Microsoft schrapt DRM- en- altijd online beleid
Toen Microsoft zijn persconferentie hield, hadden ze twee dingen gezegd waar menig consument absoluut niet blij van werd. Deze twee dingen waren het DRM-beleid en dat de Xbox One altijd online moest zijn. Mensen hebben zich op allerlei manieren uitgesproken over dit beleid en Sony zag zijn kans schoon en maakte gebruik van het beleid van Microsoft. Ze hebben het meerdere keren aangehaald dat de Playstation 4 geen DRM-beleid heeft en niet altijd online hoeft te zijn. De fans voor kamp Sony groeiden in aantal en de fans van kamp Microsoft hadden het zwaar. Die tijden zijn nu voorbij, aangezien Microsoft heeft aangekondigd dat zowel het DRM-beleid als het altijd online-beleid de deur uit gaan. Microsoft heeft naar haar fans geluisterd en heeft ervan geleerd.
Als je de Xbox One hebt gekocht, hoef je één update uit te voeren en je hoeft niet meer altijd online te zijn en je kan gewoon tweedehands games spelen, zoals het hoort! Kamp Microsoft staat weer met gerechte rug tegenover kamp Sony, de strijd is veranderd en beide kampen kunnen weer eerlijk strijden voor de overwinning. Zodra werd aangekondigd dat Microsoft zijn beleid zou aanpassen, wist ik dat ik sowieso nog eens de One in huis ga halen. Ben jij ook van gedachten veranderd of was je nooit van de zijde van Microsoft te slaan?

Dames en heren, dit was ‘m weer. De Up2Date van 23 juni 2013. Ik wens u nog een fijne ochtend, middag of avond. Mijn naam is Max Wildöer, uw verslaggever. Voor meer nieuws in een notendop? Check dan zeker volgende week de nieuwe Up2Date weer. Voor ‘gewoon’ nieuws, check GameParty dan dagelijks en laat vooral je mening erop los!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.