Up2Date, 24 september 2017: een hoofdrol voor vrouwelijke helden!

Up2Date, 24 september 2017: een hoofdrol voor vrouwelijke helden!

Vorige week zei ik het al: we komen nu toch echt dichter bij het najaar. Daar dachten de weergoden deze week toch heel even anders over: een heerlijk nazomers zonnetje liet zijn gezicht zien. Maar genoeg over WeerParty! Het is tijd voor GameParty! En deze week hadden we weer genoeg tof nieuws op GameParty. Ik zet het heetste nieuws van de afgelopen week voor jou op een rijtje. Kun jij daarna weer van het zonnetje genieten.

Volgende week nieuws over Red Dead Redemption 2
Als het goed is neemt Eefje volgende week het stokje van mij over om de Up2Date te schrijven. Dikke kans dat haar eerste nieuwtje dan ook iets met Red Dead Redemption 2 is. Rockstar wist ons deze week namelijk alvast lekker te maken met een ‘aankondiging van de aankondiging’. Normaal gesproken ben ik daar niet zo van, maar voor Red Dead Redemption 2 wil ik wel een uitzondering maken.

Bij mij staat aanstaande donderdag om 5 uur ’s middags in ieder geval dik omcirkeld in mijn agenda. Dan komt Rockstar namelijk met nieuws over de nieuwe Red Dead. Dikke kans dat het een nieuwe trailer is. Maar heel misschien krijgen we nog wel meer. Een releasedatum misschien? Misschien komt de game al wel sneller dan we denken? Ik ben benieuwd!

Kijk de launch trailer van Forza Motorsport 7 en speel daarna meteen de game
Het klinkt misschien gek, maar als er een game mij wegblies op de Gamescom, dan is het Forza Motorsport 7. Oke, de demo die ik daar speelde draaide wel op een PC. Dus op mijn oude vertrouwde Xbox One zal het er waarschijnlijk net iets minder mooi uit gaan zien. Maar wauw, wat zag die game er goed uit! En die demo kun je nu namelijk thuis ook uit gaan proberen!
https://www.youtube.com/watch?v=QITXLdS3eW0
Ik heb de demo inmiddels afgelopen week ook gedownload, en ook op mijn oude vertrouwde Xbox One ziet het er allemaal fantastisch uit. Natuurlijk speelt het – zoals je het ook kunt verwachten van een game in de Forza Motorsport serie – ook weer geweldig. Bovendien gaat Forza Motorsport 7 de meest uitgebreide Forza Motorsport ooit worden. Met meer circuits en auto’s dan ooit is er ontzettend veel te bleven. Nog twee weken wachten en je kunt het zelf gaan beleven. Tot dan kun je aan de slag met de demo.

Destiny 2 beleeft de grootste lanceringsweek van het jaar op consoles
Destiny 2 doet het in ieder geval prima, zo lijkt het op het eerste oog. De titel van Bungie is de beste lancering tot nu toe van dit jaar. Nu moeten de echt grote kanonnen nog wel komen, maar het is duidelijk dat Destiny 2 best lekker loopt. Zeker nu gedurende het jaar er steeds meer grote titels verschijnen. De tijd dat alle grote toppers alleen nog maar op het einde van het jaar verschenen ligt in ieder geval achter ons.

Zo heeft Destiny 2 een hoop verschillende records nog gebroken: het ia de grootste release op de PlayStation Store allertijden, maar ook zijn de meeste pre-orders ooit geplaatst voor Destiny 2. Het moet Activision tevreden stemmen dat deze records allemaal voor de release van de PC-versie zijn gebroken. Dat Destiny nu eindelijk naar de PC komt, lijkt namelijk ook nog wel een dingetje te worden. Op naar nog meer records? Ik speelde op de Gamescom Destiny 2 op de PC, en dat speelde toch wel heel erg lekker. Iets om naar uit te kijken voor PC-fans.

Tomb Raider toont trailer en achter de schermen
Films en games, nou niet echt bepaald een heel gelukkig huwelijk. Tenminste, qua kwaliteit, want voor de portemonnee van de makers is het namelijk wel altijd een doorslaand succes. Geen wonder dus dat er binnenkort weer een nieuwe film aan zit te komen in de vorm van Tomb Raider.Deze keer geen Angelina Jolie, maar Alicia Vikander als Lara. De film, die duidelijk geïnspireerd is op de nieuwe games, moet een harde, realistische blik op Lara geven. Iets wat mij wel aanstaat. In de nieuwere Tomb Raider games zagen we ook een wat meer menselijkere en kwetsbaardere kant van Lara. Deze nieuwe richting van de game-serie hoop ik nu ook in ieder geval terug te zien in de film. Vanaf 16 maart kun je het zelf gaan zien in de bioscoop hoe dit uit gaat pakken.

Er was niet alleen nieuws, er waren ook een hoop artikelen op GameParty. Ik had het al eerder over Destiny 2: na een hoop uren in de game velde Bas dan eindelijk zijn oordeel. Dat wil je lezen! En nog even over Lara Croft: zij heeft tegenwoordig concurrentie van Chloe Frazer. Eefje ging in ieder geval aan de slag met Chloe in de review van Uncharted: the Lost Legacy. Harmen heeft zijn hersenen aan het werk gezet in de review van Piczle Lines DX en dook in de relatie die Apple heeft met gaming. Daan ging helemaal op de Halo-franchise.

Dat was het weer voor deze week, ik zie je graag volgende week! Met natuurlijk het nieuws rondom Red Dead Redemption 2. Mis het niet!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.