Up2Date, 25 juni 2017: de rust is weer wedergekeerd

Up2Date, 25 juni 2017: de rust is weer wedergekeerd

De E3 gekte is inmiddels weer een beetje gaan liggen en de rust is weer een beetje teruggekeerd in gameland. Iedereen is nog vol aan het nagenieten van alle geweldige games die we te zien hebben gekregen tijdens de persconferenties. Na al het fantastische nieuws van vorige week was het dan ook deze week redelijk rustig te noemen, maar er was gelukkig genoeg te beleven om een nieuwe Up2Date mee te vullen.

Beyond Good and Evil 2 demo
Wat was de aankondiging van Beyond Good and Evil 2 een enorme verrassing. Tijdens de E3 presentatie van Ubisoft werd de game aangekondigd en iedereen verloor zijn shit. Wat hebben we hier lang op moeten wachten (en misschien moeten we nog wel een tijdje wachten). Maar wat zag die trailer er tof uit tijdens de presentatie. Aan de pers werd er tijdens de beurs ook nog een in-engine demo getoond, die inmiddels ook gedeeld is via YouTube, zodat de niet aanwezige onder ons er ook van kunnen genieten.
Steam Summer Sale gaat los
De pc-gamers onder ons mogen weer hun portemonnee naar hun beeldscherm gaan gooien, want de Steam Summer Sale is weer van start gegaan. Er zijn weer genoeg scherpe aanbiedingen die zeer interessant zijn, dus ben je een pc-gamer dan moet je zeker even een kijkje nemen. De sale is op 22 juni begonnen en zal aflopen op 5 juli om 19:00.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered verschijnt dan toch los
Volgens Activision zou de remastered versie van Modern Warfare nooit los verkocht gaan worden, maar dat blijkt toch niet helemaal waar te zijn. De game zal vanaf 27 juni digitaal of fysiek voor PS4 aangeschaft kunnen worden. De game bevat uiteraard de singleplayer zowel als de multiplayer, echter wordt de ‘Variety Map Pack’ niet toegevoegd. En dat alles voor ‘maar’ €40.  

Atari rises from the ashes
Kent u hem nog, de Atari 2600? Voor Bas was dit zijn eerste console, voor mij was het iets voor mijn tijd, maar Atari blijft een bekende naam in de wereld. Helaas konden ze de concurrentie met merken als Sega, Nintendo en Sony niet aan, maar nu is Atari weer terug en bezig met een nieuwe console. Atari heeft dit inmiddels officieel aangekondigd, maar meer details over de nieuwe console zijn er nog niet beschikbaar.
Detroit: Become Human komt in 2018
Wat een boel toffe games liet Sony zien tijdens hun presentatie. Maar hadden we die games niet al een keer eerder gezien? Bijna alle games hadden we dat jaar daarvoor ook al gezien en nu bleken vrijwel alle games ook nog eens pas in 2018 uit te komen. Dit was natuurlijk een kleine tegenvaller, echter waren er ook games die helemaal niet voorzien werden van een releasedatum, waaronder Detroit: Become Human. Nu heeft Quantic Dream laten weten dat ook deze game in 2018 gaat verschijnen. Weten we in ieder geval dat we er niet tot 2019 op hoeven te wachten.

Cities Skylines komt naar PS4
De populaire pc-game, Cities Skylines gaat ook verschijnen op PS4. Paradox Interactive maakte bekend dat de game eind dit jaar te koop zal zijn voor PS4. Behalve de game zelf zal er ook content uit de After Dark dlc naar de console toe komen. De game verscheen eerder al op PC en Xbox One.
Natuurlijk was er ook nog meer te beleven op GameParty! Bas liet ons zien waarom Gears of War uit 2006, nog steeds tof is om te spelen in 2017 met de Gears of War: Ultimate Edition. Verder schreef Robin over hoe wij door onze eigen hype de E3 wellicht als teleurstellend hebben ervaren

Al met al dus een rustig weekje waarin iedereen aan het bijkomen was van al het geweld van de E3. Natuurlijk blijft er altijd genoeg te beleven en zullen we je ook komende week weer van al het game nieuws op de hoogte houden op GameParty. Dus vergeet volgende week niet de nieuwe Up2Date weer te checken voor een samenvatting van al het belangrijkste nieuws!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.