Up2Date, 26 augustus 2018: Jetzt geht’s los!

Up2Date, 26 augustus 2018: Jetzt geht’s los!

De tijd is officieel uitgekomkommerd. We hebben er een drukke Gamescom opzitten waar enkele heldhaftige GPN’ers zich tussen de zweterige Duitsers waagden, en uiteraard leverde dat wat leuke nieuwtjes op. de markantste zetten we even op een rijtje in deze Up2Date.

Hitman 2 krijgt alle locaties van seizoen 1, gratis voor wie het origineel bezit
Hitman was twee jaar geleden zowat mij favoriete game van dat jaar. Een heerlijke verzameling van sandboxes waar elke moord aan te pakken viel als een raadsel die je moest zien te ontcijferen. Het was stealth-gameplay van de meest verfijnde soort. Dat de sequel wederom erg hoog op mijn lijstje zal komen te staan is een voorspelling die ik nu al durf te maken. Niet alleen was Bas erg enthousiast na zijn speelsessie met de game in Keulen, maar het lijkt gewoon ook een erg uitgebreide game te gaan worden. Dat ontwikkelaar IO de fans van de vorige game beloond door de omgevingen van dat spel ook in de sequel speelbaar te maken (met alle nieuwe gameplay opties die het tweede deel gaat bieden) is alvast een erg sympathieke zet.

Metro Exodus trailer toont open omgevingen
Indien je Metro 2033 en opvolger Last Light nog steeds niet hebt gespeeld, ga dan die games echt eens opsnorren. Je vind beide tegenwoordig erg goedkoop in de budgetbak en digitale sales en het zijn kleine meesterwerkjes als het aankomt op sfeerschepping. Er zijn weinig games die even intens claustrofobisch en eng aanvoelen als dit. Het nieuwe deel Exodus lijkt een stuk van dat beklemmende gevoel op te geven door te kiezen voor meer bovengrondse, open omgevingen, maar gezellig ziet het er gelukkig nog steeds niet uit. Deze trailer heeft alvast alle twijfels die ik nog had rond de game weg genomen. Metro is nog steeds scary as fuck.
Until dawn ontwikkelaar Supermassive onthult nieuw project
Nu we het toch over scary as fuck dingen aan het praten zijn…Until dawn. Die game was wat er gebeurt als je een ervaring in de stijl van Heavy Rain en Detroit stript van alle pseudo-intellectuele bullshit en er gewoon een doodenge hommage aan horrorcinema van maakt. Op diezelfde lijn lijkt ontwikkelaar Supermassive verder te gaan met hun nieuwste project en dat stemt me tevreden. Op het eerste gezicht lijkt het budget dat ze voor handen hadden een stukje kleiner dan bij hun PlayStation 4-exclusive, maar dat neemt niet weg dat het me een onwijs gaaf concept lijkt. Kleinere games die steeds fungeren als een soort hommage aan horrorgenres? Krijgen we klassieke horroriconen als Dracula en Frankenstein? Zombies? Buitenaardse wezens, seriemoordenaars en vleesetende konijntjes? Het is afwachten wat Supermassive met hun dark pictures anthology gaat doen, maar dat de eerste worp genaamd Man of Medan er zwaar tof uit ziet is zeker. Je kan gewoon niet fout gaan met spookschepen.
Saints Row The Third komt naar Nintendo Switch
Waarom was dit nou weer nodig?

Biomutant uitgesteld tot zomer 2019
Er was ook spijtig nieuws te rapen op Gamescom. Nou ja, teleurstelling was toch mijn eerste reactie op dit nieuws. Meteen gevolgd door het gevoel dat ik best wel nog even geduld kan uitoefenen voor deze game. De nieuwe beelden tonen wederom een sfeervolle, kleurrijke actie-rpg met een gevoel voor humor, exact het soort spelletje dat alles in zich heeft om vele harten sneller te doen slaan. Het is gewoon niet het soort spel dat je in de overvolle releaselijsten van de komende maanden gepropt wil zien. Laat de game dus nog maar wat op zich wachten, laat de makers er aan prutsen en polijsten om dan volgend jaar hopelijk een groot succes te kunnen worden.
Geen nieuwe Assassin’s Creed in 2019
Ik was oprecht verbaasd dat we überhaupt dit jaar al een nieuwe Assassin’s Creed krijgen. Origins was verdomme huge en het zou gewoon kunnen dat Oddysey zo mogelijk nog uitgebreider gaat worden. Dat je games als dit niet in een jaartje er uit perst mag duidelijk zijn en het is dan ook logisch dat we volgend jaar geen nieuwe game in de reeks te spelen krijgen. Het is de enige goeie zet ook, want Oddysey heeft er alle schijn naar om de sterke basis van Origins nog verder uit te werken tot een soort assassin’s Creed nouveau. Het zou zonde zijn om dat goede momentum volledig te verpesten door gerushte jaarlijkse titels te brengen

Afgelopen week zat de helft van GPN uiteraard op Gamescom, maar er waren uiteraard ook de nodige artikelen te lezen. Bas vroeg zich in de feature af hoe relevant de Duitse beurs nog is en speelde nog steeds met Mickey in de ik speel nog steeds. Verder waren er ook wat previews. Zo speelde Bas op de Gamescom Diablo III voor de Switch en Hitman 2. Van die eerste maakte hij met Harmen ook nog een video.

Volgende week op GameParty? Meer nieuws en artikelen vanuit Duitsland uiteraard, plus een paar reviews die al een tijdje te laat zijn omdat onze jongens het te druk hadden met hands-on sessies en braadworst vreten.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.